HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

„Most perc-emberkék dáridója tart”

2012.04.23. 17:08 Vadai Ágnes

Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem tanára a New York Times hasábjain jelentetett meg egy cikket a TEK-ről. Nem kímélte a szervezetet létrehozó miniszterelnököt, a szervezet vezetőjét, és magát a szervezetet sem. Az elismert egyetemi oktató igen részletesen ismertette, hogy szerinte mi a baj a TEK-kel. Azt csak felületesen érintette cikkében, hogy ez a szervezet az, amelynek parlamenti ellenőrzése meglehetősen nehéz. Amikor a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke voltam, hosszas huzavona után tudtam csak elérni, hogy lehessen a bizottságnak kihelyezett ülése a TEK-nél, hogy legalább valamit lássunk abból a „hatalmas” munkából, amiről sokszor csak a TEK grandiózus sajtótájékoztatói okán értesültünk.

A cikk megjelenését követően rögtön reagált a TEK vezetője. Idézem az MTI-hez leadott nyilatkozat egy részét:
„A TEK azért jött létre, hogy a magyar emberek biztonságát garantálja, ennek minden - törvény által szervezetünk jogkörébe utalt - eszközzel maradéktalanul eleget tesz és a jövőben is ennek mentén végzi tevékenységét.”
Az egész reagálás ciki, de ez a része különösen az. A TEK, mint a magyar emberek biztonságát garantáló szerv. Nem tudom ki, hogy van vele, de engem aggodalommal tölt el, hogy a miniszterelnök magántestőre dandártábornoki rangban akarja szavatolni az én biztonságomat is.
Azok után meg főleg, hogy amikor kritizálni mertük a TEK létrejöttét, pénzszórását, titkolódzását, akkor a Magyar Nemzet 2011. január 15-i számában a személyi testőrből lett főigazgató a következőt mondta: „a 12,5 milliárdos éves költségvetésüket bírálók is elcsendesednének, ha belekeverednének egy túszejtéses bankrablásba, amelyből a TEK szabadítaná ki őket”.

Az pedig a kis színesek közé tartozik, hogy a kihelyezett ülésünk után a főigazgató megajándékozott egy pendrive-val. A dologban az volt a furcsa, hogy a pendrive egy lőszerformába volt belehelyezve.

A TEK kapcsán álljon itt Ady Endre egyik versének elgondolkodtató részlete:

„Ady Endre: A perc-emberkék után

Otthon bolondját járja a világ,
Majmos, zavaros, perces, hittelen,
Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,
Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák.

Magyar Bábelnek ostoba kora,
Ments Atyaisten, hogy benne legyek -
Engemet kötnek égbeli jegyek
S el kell hogy jöjjön nászaink sora.

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.”

8 komment · 1 trackback

Címkék: tek

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr724468801

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „Most perc-emberkék dáridója tart” 2012.04.24. 08:36:02

A TEK mint a magyar emberek biztonságát garantáló szerv – nem tudom ki, hogy van vele, de engem aggodalommal tölt el, hogy a miniszterelnök magántestőre dandártábornoki rangban akarja szavatolni az én biztonságomat is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.04.24. 11:54:20

Egy ilyen szemkilövetős, embereket megkínoztató kommunista bűnözőnek, jobb lenne befogni a száját tek ügyben (is). Gyurcsány gazdi magán serege mennyivel jobb volt (nekik).

bamophiza 2012.04.25. 13:49:19

@szájhúzó kutya: Tisztelt Szájhúzó kutya! Engedje meg, hogy pár soros mondandójára reagáljak. Az, hogy mi történt az Ön által említett időszakban megítélés, látásmód kérdése. A blog írója az érdeklődésre számot tartó eseményeket boncolgatja, a maga sajátos stílusában, és politikai ideológiájában. Azonban - ha már kommentelni méltóztatott - akkor a szakmai munkát, és az írást magát méltassa pró vagy kontra, mert ezzel is hozzájárul a blog írója munkájának kiteljesítéséhez. Mély tisztelettel: bamophiza

Vadai Ágnes 2012.04.25. 14:31:13

@szájhúzó kutya: Nem tudom, hogy miről beszél. Vagy félrebeszél?

bamophiza 2012.04.25. 15:13:52

@Vadai Ágnes: Kedves Ágnes! Szájhúzó kutya 2006 őszére gondol. Az akkori eseményeket "csak" a média tálalásában van szerencsém ismerni, mivelhogy akkor még csak nyiladozott az értelmem a politika irányába. Valljuk meg, volt ott sok olyan esemény, amely igencsak ferdére sikeredett-mint ahogy most is akad ilyen. Szájhúzó kutya - csakúgy, mint egyébként a tisztelt politikai ellenfeleid - az ideológiát kritizálja, nem pedig a munkát. Az ilyenekre jó odafigyelni, mert amíg szem előtt vannak, legalább tudjuk, mire számítsunk; egyébként meg megfelelő kommunikációval ki lehet fogni a szelet az összes vitorlájukból. Üdv: egy munkatársad.

czjanos 2012.04.26. 10:47:37

@bamophiza: Ha nincs érdemi gondolat, akkor elő kell húzni egy gumicsontot, amin a kutya rágódhat.

bamophiza 2012.04.27. 05:53:47

@czjanos: A gumincsontnál sokkal nagyobb baj, hogy az érdekes szitukról, eseményekről kevés az infó. Az emberek nagy része meg csak a felszínt látja. Ugyanakkor a társadalom döntő többsége megosztott az ideológiák mentén, és nem képes arra, hogy az erőit egy cél érdekében összpontosítsa. A "nagyok" meg ezt a megosztottságot használják ki...
süti beállítások módosítása