HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

MÉRETES PROBLÉMA

2012.03.19. 16:57 Vadai Ágnes

Csak remélni mertem, hogy nem lesz igazam, de az lett. Az egóval nincs baj a kormánypárti fiúknál, úgyhogy máshol a gond.

Kezdődött 2010-ben a TEK felállításával. Élén egy magát sztároló egykori tiszttel, aki annak köszönheti tábornoki csillagát, hogy OV testőre volt.
Már akkor éltem a gyanúperrel, hogy Orbánnak nem lesz elég a bólogatókból álló 2/3. Ők ugyan sokan vannak, de hát mégsem elég kigyúrtak. Kellett tehát néhány ál-kommandós, akik nemcsak hogy védik a nagyvezért, meg a hadsereg főparancsnokát, hanem a világot járva lecsapnak a gaz terroristákra. Azt persze csak halkan jegyzem meg, hogy valódi és komoly terror-elhárító vezetők még a szolgálat után sem szívesen mutogatják magukat a TV-ben, nemhogy aktív korukban állnának ki röhejes sajtótájékoztatókra. De hát nekünk csak a TEK jutott. (Azt azért hangsúlyoznám, hogy a TEK-ben is vannak jó szakemberek, de mivel ők jók, ezért nincs sok szavuk.) Megszületett hát a saját hadsereg fogalma.

A hadsereg főparancsnokának, örökbecsű nyelvújítónknak is kellett még valami, mert hát a tárogató ugyan nagyon trendi, de nem elég férfias. Na, így lett a Magyar Honvédség és a TEK mellett palotaőrség. Már neki is van saját hadserege.

A honvédelem hőse, az önkéntes tartalékos rendszer reklámarca ezek után úgy döntött, hogy az ő nevéhez is kell, hogy fűződjön egy őrség. Mégiscsak ő lenne a honvédelmi miniszter. És mivel az illető úr a korona és tanának bűvkörébe került, jött a koronaőrség. Ugyan az általa irányított hadsereg katonáinak lassan kilóg mindene a gatyából, arra találtak pénzt, hogy legyen koronaőrség. (Most azt nem taglalnám, hogy egy nevében már nem, de államformájában talán még köztársaságban mit keres a korona a parlament épületében. Remélem, egyszer befejezzük a hurcolkodást, és a korona visszakerül a múzeumba.)

Pintérnek ugyan nem jött össze a szuper-titkosszolgálat, azt tavaly megfúrták. Rossz nyelvek szerint Kövér volt a fő-fúró. Ami késik, az nem múlik. Informátoraim szerint újra dolgoznak a nemzetbiztonsági törvényen, úgyhogy a saját állománya érdekeiért mindig bátran kiálló belügyminiszter is próbálkozhat még saját sereggel.

De abban biztosak lehettünk, hogy az Országgyűlés osztályfőnöke nem éri be majd azzal, hogy a demokratikus ellenzéket piszkálja és alázgassa a maga primitív módján az ülésteremben. Meg azzal sem, hogy lealázza Pintért.
Kövér amúgy sem az az emelkedett típusú politikus. A poszt csak rontott rajta. Házelnökként úgy érzete, hogy ő a főnök. Pedig csak egy gagyi kis főnök, és annak is ciki. De eljött az ő ideje is. Neki is lehet végre saját serege.
A Lex Demokratikus Koalíció, azaz az új országgyűlési törvény főleg arról szól, hogy hogyan ne legyen frakciónk, de most nem ez a téma. Az én szemem a törvényben rögtön a házőrség fejezetet kereste, és meglett a gyöngyszem.
A házelnök rendészeti jogkört gyakorol a képviselők felett is. Idézem a javaslat egy mondatát:
”59. § (1) A házelnök — a tárgyalási és szavazási rend fenntartása, az Országgyűlés zavartalan működésének, illetve az Országgyűlés méltóságának biztosítása érdekében — rendészeti jogkört gyakorol.”
Értik? Az Országgyűlés méltóságának biztosítása érdekében is.

Kormánypárti Képviselő FÉRFIAK!

Felhívom a figyelmüket, hogy a saját hadsereg például a következő típusú férfiaknak kell:

  1. diktátor
  2. bűnöző
  3. kisebbségi komplexusban szenvedő
  4. méretproblémás, persze agyban.

 

Egyetlen dolgot remélek csak. Semjénnek elég a vadászat…

2 komment · 2 trackback

Címkék: kormány honvédelem házelnök palotaőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr224326176

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pénisz 2012.03.22. 00:57:10

Olvasom, hogy új országgyűlési törvényt fogadtak el kétharmados honatyáink. Ez az új törvény több szempontból is a kicsinyesség csimborasszója. Kezdve azzal a résszel, ami miatt lex DK néven emlegetik, hiszen egyértelműen azért írták , hogy a Demokrat...

Trackback: 1322. Amiben Kövér László (valszeg?) téved 2012.03.19. 18:01:09

Kövér László házelnök péntek este a Duna TV Közbeszéd című műsorának vendége volt. Ebből a szlovmagy sajtó azt a részt kapta fel, hogy: Kövér László a szlovák választásokról szólva azt mondta: „amit Bugár Béla csinált, azzal, hogy megszakította s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2012.03.19. 20:56:03

Remélem, hogy a Házőrségnek egyenbajusza lesz!

kidon 2012.03.22. 20:41:15

Mind a négy meghatározás illik rá!
süti beállítások módosítása