HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

POLGÁR ÉS VÉDELEM

2012.09.20. 09:27 Vadai Ágnes

Az elmúlt napokban sok téma borzolta a polgárok idegeit. Hazugság az IMF-ről, hazugság az azeri baltás gyilkosról, előzetes választási regisztráció, és a polgári védelmi kötelezettség.

Ez utóbbi kapcsán volt is kiakadás, főleg a fiatalabb generáció körében. Ezt a kötelezettséget a tavaly elfogadott katasztrófavédelmi törvény állapítja meg. Itt most nem értekeznék arról, hogy szerintem nincs még egy olyan ország, ahol védik a katasztrófát és nem elhárítják, sokkal inkább magáról a kötelezettségről mondanék szubjektív véleményt.

Szerintem az rendben van, ha az állam, amely mégis csak mi vagyunk, azt kéri polgáraitól, hogy katasztrófa esetén a kedves polgár segítsen, pl. azzal, hogy ha lát ilyet, akkor menekülés közben, telefonál, hogy baj van. (általános jelzési kötelezettség) Normális ember ezt teszi. Ahhoz, hogy tudja, hogy kinek kell telefonálni, na ahhoz segítség kell. Merthogy a T. Kormány bármennyire is szeretné, a magyar polgárok nem olvasgatják a Magyar Közlönyt. Így nem is tudhatják, hogy a törvény értelmében: „Aki a katasztrófát vagy a katasztrófa veszélyét észleli, vagy arról tudomást szerez, haladéktalanul köteles bejelenteni azt a hivatásos katasztrófavédelmi szervnek, illetve az önkormányzati tűzoltóságnak és a polgármesteri hivatalnak.” Tehát ha már vegzálni tetszenek a polgárokat, akkor ezzel, meg a telefonszámokkal vegzálják őket.

A legtöbb vitát a polgári védelmi kötelezettség váltotta ki. Ez jelent adatszolgáltatási, bejelentési, megjelenési kötelezettséget és a polgári védelmi szolgálatot. Az egész ügy akkor tud valódi társadalmi kérdés lenni, és nem egyszerűen nyűgös teher, ha a polgár érzi, hogy ez valami fontos. Épeszű politikus nem gondolhatja, hogy ha jön az ár, akkor a nép nem csinál semmit, de azt sem gondolhatja, hogy a nép katonai alakzatban rakja majd a homokzsákot. Lehet olyan helyzet (remélem, hogy nem lesz soha nálunk), amikor a polgárokat jó messze kell vinni a helyszíntől, és csak és kizárólag a szakembereket szabad beengedni a terepre. Ráadásul ez a jelenlegi politikai kurzus úgy rá van kattanva a külön polgár-listákra, hogy az már több mint félelmetes. Van egy nagy központi nyilvántartás, tessen más államapparátus dolgozni, hogy az naprakész legyen, és első körben úgy, hogy állam bácsi tesz erőfeszítést az adatok frissítésére, a polgár vegzálása nélkül. Könyörgöm a Curiosity képeket küld a Marsról, mi meg postagalambbal gyűjtünk adatokat? Hahó, beléptünk ám már a digitális korba, legalább is néhányan biztosan.

Elszúrták (ezt is) a legelején…

Ha a polgárnak nem egy „csináld meg, mert megbüntetlek” típusú levelet küldtek volna, akkor senkinek eszébe se jutott volna tiltakozni. Ha kedvesen elmagyarázzák, hogy a cél az, hogy közösen tanuljuk meg kezelni a nehéz helyzeteket, akkor nagyobb lett volna a nyitottság. De nem, mert ezt is erőből kell bezúzni a polgár arcába, mondván: én vagyok az állam, te meg a pici pont, akit büntetlenül piszkálhatunk.

Hölgyeim és uraim, így nem fog menni…

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr284789709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgár és védelem 2012.09.20. 11:21:01

Ha a polgárnak nem egy „csináld meg, mert megbüntetlek” típusú levelet küldtek volna, akkor senkinek eszébe se jutott volna tiltakozni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása