HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….

2012.09.13. 22:58 Vadai Ágnes

Nehéz, de csodálatos napokon vagyunk túl. A Demokratikus Koalíció vezetői vasárnap este óta éhségsztrájkot folytatnak a szabad választásokért, amit a nácik folyamatosan, így ma is, megpróbáltak megzavarni. Az ott szolgálatot teljesítő rendőrök végezték a munkájukat, amit ŐK meg tudtak tenni, azt megtették. Köszönet érte.

Nem egyszerű ma rendőrnek lenni. Bizonytalan jogszabályok, őket folyamatosan büntető és megalázó kormány, elszemtelenedő nácik, és erőszak mindenhol. Szóban és tettekben egyaránt.

Pedig sok közöttük a valódi nagybetűs RENDŐR, olyanok, akik értik a közösségi együttélés ügyét, és akik tényleg szolgálni akarják a hazát és védeni a polgárt. Vannak köztük nők is, akiket simán tenyészkancának néznek egyes kormánypárti politikusok.

És akkor van a TEK, pontosabban annak néhány ügybuzgó, folyton Steven Seagal filmet bámuló, magát akcióhősnek képzelő, az ipari kamerának is nyilatkozni akaró igen gyenge aktivistája. A TEK-ben igenis szolgálnak értelmes, bátor és tisztességes rendőrök, akik rendesen elvégzik a munkájukat. A gond az, hogy az aktivista állomány, akárcsak a tehetségtelenség, megtalálta a maga támogatóját a legmagasabb szinten.

Mindig elleneztem a TEK felállítását, szakmai és nem politikai alapon. Terrorelhárításra igenis szükség van Magyarországon, csak éppen nem ilyen amatőr módon.

A Luke Skywalker ügy már a végét jelenti annak a folyamatnak, amelyben a TEK mint intézmény lejáratódott a magyar közvélemény és a valódi szakma előtt. Nem pusztán azért, mert a különböző külföldi „akcióik” közröhej tárgyát képezik, nem csupán azért, mert vezetőjük remekbe szabott mondatokkal szórakoztatja a nagyérdeműt, hanem azért, mert ezt a szervezetet, amelyik lefoglalja Brad Pitt fegyvereit, bilincsbe veri a Star Wars egyetemista szereplőt, vagy éppen harci kutyákkal viaskodik, még soha nem láthattuk akciózni, amikor a nácik fenyegetően léptek fel.

Kedves TEK-es értelmes Kollégák! Szolidaritásom az önöké azért, amit magukkal és legfőképpen az önbecsülésükkel tesznek a közvetlen és közvetett vezetői. Amikor a TEK-et sokan kritizálják és kinevetik, higgyék el, nem magukra gondolnak.

17 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr194776034

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A TEK-esek védelmében... 2012.09.14. 08:15:02

Szolidaritásom az önöké azért, amit magukkal és legfőképpen az önbecsülésükkel tesznek a közvetlen és közvetett vezetői. Amikor a TEK-et sokan kritizálják és kinevetik, higgyék el, nem magukra gondolnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2012.09.14. 06:58:23

Nagyon időszerűnek tartom Vadai Ágnes megszólalását, a TEK beosztott állománya megvédése érdekében! Nem ez a beosztott állomány tehet arról, hogy a társadalomban rossz vélemény alakult ki a szervezetről. Felelős a szervezet vezetője, az országos rendőrfőkapitány, a belügyminiszter és mehetnénk még feljebb is!

Viktus 2012.09.14. 08:33:43

"még soha nem láthattuk akciózni, amikor a nácik fenyegetően léptek fel."

A terror elhárítók a világon sehol sem az utcán kergetőznek pl. nácikkal. Ez lenne Vadai Ágnes szakértelme? :O Az a rendőrség feladata.

Vagy ez v.mi célzás, hogy az ötvenes években jobb volt a demokrácia, amikor kimentek emberekre rárúgták az ajtót minden ok nélkül, mert "reakciós", "náci" ... könnyen repültek a jelzők.

Na szerencsére az a korszak nem jön vissza egyhamar hiába is az álmodozás róla.

lllilla- 2012.09.14. 09:14:39

@Viktus:

Gyöngyöspatán bizony terror volt!
Devecserben bizony terror volt!
A többi nézőpont dolga! a "re-akciós nemzeti szocialisták" bizony köztünk vannak--ahogy nap, mint mutogatják magukat.

Kérdés, hogy ki s mit tekint terrornak?!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.14. 09:55:26

butaság, amikor a TEK-et kritizálják, és kiröhögik akkor a TEK-et röhögik ki.

Viktus 2012.09.14. 10:33:26

@lllilla-:

Egyik helyen sem volt terror mindkettő egyszerű rendvédelmi probléma, amely nem került megoldásra, és még több száz hasonló település van az országban.
Az előző kormány sem tudta kezelni ezt, és a mostani sem.

Látom, hogy ön nem tudja mi a terror. A terror nem az, ha társadalmi problémákra rátelepszik egy politikai párt majd néhány településen kirakat tevékenységet folytat. Budapesten beindul a nagy műsor nácizásról a másik oldalról a cigány bűnözés ... Két hét alatt rend lesz kellene meg az egy millió munkahely, és megoldódna az a problémakör.
Egyik irányban sem történt előrelépés gyakorlatilag a rendszerváltás óta csak a probléma növekszik.

A terror az, amikor ténylegesen náci elveket való egyének az éjszakában mennek roma telepekhez, és embereket ölnek. Na azt olyan jól kezelték Vadai Ágnes idején, hogy a gyilkosok kapcsolatban álltak a katonai titkosszolgálatokkal is mégsem történt semmi.

A TEK-et meg lehet kiröhögni, ha kivonulnak egy játékfegyver miatt, ha v.ki bejelenti a fegyvernek látszó tárgyat egy közintézményben, de még mindig jobb, mintha hagynának v.kiket hónapokig zavartalanul gyilkolni.

Vadai Ágnes 2012.09.14. 11:34:03

Az okosoknak mondom, hogy olvassák el, hogy mi a TEK feladata.

Viktus 2012.09.14. 11:50:49

@Vadai Ágnes:

"Főbb feladatai
A Terrorelhárítási Központ végrehajtja a terrorcselekmény és ahhoz kapcsolódó más bűncselekmények felderítését, megelőzését, megszakítását. Szervezi, koordinálja a terrorcselekmények elhárítását végző szervek tevékenységét, elemzi és értékeli a Magyar Köztársaság terrorfenyegetettségének helyzetét. Ellátja a köztársasági elnök és a miniszterelnök védelmét. A belföldi vagy nemzetközi vonatkozású terrorcselekmény és az azokhoz kapcsolódó más bűncselekmények vonatkozásában kapcsolatot tart és együttműködik más államok terrorelhárításban érintett szerveivel. A miniszter kijelölése esetén képviseli a Magyar Köztársaságot a terrorizmussal kapcsolatos nemzetközi fórumokon, egyeztetéseken. Ellátja a kritikus infrastruktúrák védelmét, kidolgozza a biztonsági intézkedési terveket. A rendvédelmi szervek felkérésére elfogja a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fegyveres vagy felfegyverzett, ön- és közveszélyes személyeket. Felkérésre indokolt esetben végrehajthatja a kiadatási és átadási letartóztatásban lévő kiemelten veszélyes személyek államhatárig vagy külföldről Magyarországra történő kísérését. "

A TEK-nek nem feladata pl. a tyúklopások után menni, majd a tyúklopások után kialakult társadalmi feszültségeket kezelni.

Nem véletlenül hiteltelen az egész politika A-tól Z-ig az emberek többségét nem érdekli egyik csapat sem. Senki sem foglalkozik ebben az országban a valós problémákkal csak a cirkusz megy az pedig már nagyon unalmas miközben egyre lejjebb csúszunk.

Ez a DK nyomja ezt a náci műsort miközben lényegében nem vesz tudomást egy társadalmi problémáról. A Jobbik ellenpárként nyomja a cigánybűnözés műsort szintén nem a társadalmi probléma kezelésére nyújt megoldást.

Jól elvannak.

egyjózsi 2012.09.14. 14:13:06

A helyzet felderítése, kiértékelése, s a kialakult kép alapján történő cselekvés. Nos ez maradt ki! Amatőrök! Arra nem gondolnak, hogy ezek után a "tréfás kedvű" polgárok ráugraszthatják a TEK-et sok hasonló szituációra! Már előre jelzem: játékfegyveres farsangi jelmezben a továbbiakban senki ne gondolkodjon! S riasztópisztolyát is jól rejtse el, nehogy a következő pillanatban 10-12 "terrorelhárító" ugorjon rá. Röhej! Bár ehhez az amatőr kormányhoz ez illik leginkább!

Viktus 2012.09.14. 14:46:05

@egyjózsi:

Szerinted az MSZP kormány idején, ha gyerekhangú 13 éves Pistike betelefonált, hogy bomba van XY Iskolában nem vonult ki a hatóság? bizony kivonult, mert az a dolga, ahogyan most is kivonult, és farsang idején is bizony kötelessége lépni a hatóságoknak, ha bejelentés érkezik.

Az emberek 99.999999999%-nak eszébe nem jutna robbanóanyagot vinni palackban a repülőre mégis mivel volt aki próbálkozott vele nem lehet felvinni, akármilyen röhejes.

Sajnos ez egy ilyen világ sok a hülye.

pánpéter 2012.09.14. 16:36:40

Most TEK van (akik amúgy teszik a dolgukat), Vadai Ágnesék kormánya alatt meg azonosítót nem viselő rendőrök emberek szemét lőtték ki Budapest utcáin, cigány embereket gyilkoltak meg brutálisan, úgy, hogy a titkosszolgálat bizonyítottan információval rendelkezett a dologról...)! A különbség azt gondolom magáért beszél...
Vadai Ágnesnek nem a TEK-et kéne bírálnia, hanem elgondolkozni azon, hogy mit is műveltek a rendőrök 2006. októberében az utcákon. (képviselőt vertek össze, de hát fátylat rá, igaz Ágnes)
És hát abban is biztos vagyok, hogy ez a komment nem sokáig fog élni, csak mert Ágnes rendíthetetlen élharcosa a szólásszabadságnak. Is.

Vadai Ágnes 2012.09.14. 22:56:54

A kérdés az, hogy miért csak a csőcselékről beszélnek a nagyon határozottan 2006-ozók, és miért nem beszélnek a bántalmazott és megsebesült rendőrökről.

DTD 2012.09.18. 06:39:52

@Vadai Ágnes:

Kedves Ágnes!

A szakmaiságot már rég nélkülözi az Ön által megfogalmazott "kritika" a TEK-el kapcsolatban. Önnek nem a TEK-el, hanem annak parancsnokával van, szemmel láthatólag kibékíthetetlen, személyes problémája.
A mostani beírásában is kedvesen megengedő az állománnyal, kvázi vannak ott rendes emberek is, bár eddig közel ezer szakmai lúzert emlegettünk, összefoglalóan a TEK-nél.

Önök politikusok arról jobb, ha hallgatnak, hogy ki milyen módon járatódik le. Nem szerencsés, ha Hajdú tábornok mondatain élcelődik, mert lehet, hogy ő hibázott a kommunikációban, de legalább ezenkívül már csinált, illetve csinál valamit életében, ellentétben ..., persze tisztelet a kevés számú kivételnek.

A "szakmai kritikák":

a külföldi akciók azért "közröhej" tárgyai, mert így állítják be a nyilvánosság előtt. Kihasználják, hogy erről részleteket nem mondhatnak, így lehet őket ekézni. Csak egy mondat erről, ha a helyi magyar diplomácia arra nem képes, hogy soron kívül vízumot intézzen, akkor milyen hatékonysággal tud bármit is tenni a fogva tartott magyarokért. Miért gondoljuk, hogy a térségben tevékenykedő társ titkosszolgálatok szívesebben és hatékonyabban dolgoznak egy követséggel, mint a partner szolgálatokkal. Milyen érdekes, ha a polgári hírszerzés vagy a katonai hírszerzés csinálna valamit akkor bravúr, ha a TEK röhej.

Lehet röhögni Brad Pitt "kellék" fegyverein, csak az a baj, hogy egy egyszerű csővég lecsavarása után éles lőszer kilövésére váltak alkalmassá. Nem beszélve arról a csekélységről, hogy nem feleltek meg a magyar jogszabályi előírásoknak. Ágnes, ön, aki fegyveresek között mozgott, felvette a terepszínű ruhát, elismerésre méltó igyekezettel próbált minél többet megtudni erről a világról, ne tudná, hogy mi a különbség a hatástalanított és az éleslőszer kilövésére alkalmas fegyver között?

Az egyéb munkák kapcsán a lényeg:

"A rendvédelmi szervek felkérésére elfogja a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fegyveres vagy felfegyverzett, ön- és közveszélyes személyeket."

Magyarul hozott anyagból dolgozik, azt hajtja végre amire felkérik. Erről ritkán hallani, ha a cím rossz az a felderítő más rendőri szervek felelőssége, mert nem minden esetben van idő és lehetőség, hogy a TEK ismételten ellenőrizze a kérő szerv adatait. Elvárható egy, esetenként több hónapos felderítési tevékenység után, hogy pontos címet adjanak az elfogóknak.

Az ügyek súlyát, veszélyességét, szakmai tartalmát, komolyságát ne a monitorok diszkrét félhomályából, a fotel mélyéről állapítsuk meg.

A TEK-et, annak parancsnokát nem kell szeretni -bár nem kizáró körülmény-, de azt megérdemelnék, hogy tisztességgel viseltessenek irányukba. Nem kellene itt is elérni azt, amit az általános rendőri területeken sikerült, hogy az intézkedések megkezdése előtt az első gondolat, hogy mit fognak hozzá szólni!

Tisztelettel: Jasenszky Nándor

pánpéter 2012.09.18. 19:54:19

@Vadai Ágnes:
- összevert parlamenti képviselőt én nem hívnám csőcseléknek.
- a békésen demonstráló tömegeket sem hívnám csőcseléknek.
- a kérdés az, mint szólna vadai ágnes, ha a most befejeződött léböjt kúra közben azonosítót nem viselő rendőrök jelentek volna meg a kedves vezető sátránál, és gumibottal kiverték volna 2-3 fogát...

vadai ágnes demokrácia felfogása szerint minden demokratikus, amit ő annak gondol. amit meg nem, az antidemokratikus, rasszista, fasiszta, irredenta, neonáci. no, hát ezért ítélték pusztulásra a választók önt és a dk-t.
2006-ot az ország sosem fogja elfeledni a kommunistáknak, és ez így is van rendjén. október 23. 50 éves évfordulóját meggyalázni csak igazi nemzetrálulók tudják megtenni....

esernyősEvezős 2012.09.20. 15:00:12

@pánpéter: A Kubatov Gábor Médiaszakmunkásképző mindenhova tud küldeni frissen beiratkozottat?
És mindenhova a leg ... szűkreszabott képességűek jutnak?
Szóljatok már Rózsinéninek, hogy nálatok kezdje az új tankönyvek megíratását, mert halálunalmas már, hogy ebből az ókori hazugsággyűjteményből idéztek feszt.

A léböjtkúráról: azt vezíred, a felcsúti lókupec tartott pár éve, mikor éppen nem fért bele a csíkos ingbe. Igaz, akkor azt hazudta, negyven napos húsvéti böjtöt tart ...No, az volt a léböjtkúra, amit Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István sikerrel abszolvált, az pedig egy időintervallumhoz kötött éhségsztrájk volt.
Nagy bánatotokra: SIKERES!

pánpéter 2012.09.20. 16:43:15

@Evezős: jah, annyira sikeres volt, ahogy a bukott miniszterelnök a 25e Ft-os ingében, 200e Ft-os iphonnal a kezében, azon a Kossuth-téren, amit nemrég még az ő utasítására műveleti területté nyilvánítottak, most léböjt kúrát tartott. ettől hangos az ország...

de valahogy a dk még mindig 2-3%-on van. érthetetlen hogy miért. :)

esernyősEvezős 2012.09.25. 13:09:27

@pánpéter: Ha nem lett volna sikeres, akkor nem tobzódnál itt irigykedve napok óta! :-D)De esz a penész, tisztán látszik! És én ennek szívből örülök!:-)

(Ha zavar Gyurcsány inge(?), mobilja(?) - láthatóan "szakértő" vagy ezen a téren, mert látvány után megállapítod az áraikat - amikről ő sosem nyilatkozott, ellentétben idoloddal, aki elmesélte, hogy Bécsben méretre csináltatja az ingeit, és szintén, de már itthon méretre csináltatja a cipőit is Vass úrnál, akkor felteszem, magad turkálóból ruházkodsz.
Viszont ugyanezt az igénytelenséget nem kéne elvárnod olyan embertől, aki megkereste a rávalót ... ellentétben Orbánnal, aki életében egy percig sem dolgozott, sem termelő, sem hasznos munkát nem végzett, de a vagyona mégis többszöröse mondjuk Gyurcsányénak.
Szóval "szeretem" az ilyen zsigeri irigységet, természetesen csak azok iránt, akik valamiben / bármiben sokkal tehetségesebbek az irigykedő semmittevőknél ... meg is sajnáltalak, ezért hát:

ne szomorkodj, ha elég mélyre szállsz az orbáni "alvilágban", tán egyszer neked is lesz "drága" telefonod és a fékonpress nyloningedet is lecserélheted valami olyanra, amit a vezír már megunt ... az illata - tudod, mint a kólásdobozban a nyálcseppjei, amit Havasi államtitkár őrizget a hivatali szobája polcán, mint ereklyét - még benn lesz, meglásd!
Csak tudd kivárni!

:-)

pánpéter 2012.09.25. 13:22:49

@Evezős:
jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagyon mást nem lehetett róla hallani. ha neked sikeres volt, hasonló sikereket kívánok továbbra is. :))

"Viszont ugyanezt az igénytelenséget nem kéne elvárnod olyan embertől, aki megkereste a rávalót..." - itt röhögtem fel másodrjára. jaja, megkereste, tisztességesen. mi az hogy, nagyon is. :) ezért kapott 2/3-ot a fidesz, és ezért van 3%-n a dk. LOL

"ne szomorkodj" - senki nem szomorkodik. :)) a röhögés okozta könnyet ne téveszd össze a szomorúság könnyeivel. :)

amig ferencnek ilyen remek hívei vannak, addig a társadalomnak nincs mitől tartania, kb 3000-ig nem kell számolni ezzel a csapattal. :))
bearanyoztad a napom, még mindig kuncogok, jó volt veled. :)
süti beállítások módosítása