HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

A 2006-OS RENDŐR

2012.03.06. 22:00 Vadai Ágnes

A történet nem 2006-ban kezdődött. A történet kezdete 2002. Ez az év, amikor a jobboldal vereséget szenvedett, és nem emelt fővel tette ezt. Ütött, vágott, utcára vonult. A szélsőjobbos haverok meg már akkor törtek és zúztak.

A baloldal békét akart az országban, mert igen nagy szükség volt már a békére és nyugalomra 4 év rettegés után. Ezt sokan a gyengeség jelének vették a jobboldalon, és tovább keresték a lehetőségeket, feszegették a köztársasági határokat.
És eljött 2006. A baloldal győzelme Gyurcsány vezetésével. Orbán leforrázva állt, és akkor eldöntötte, minden eszköz megengedett az őt személyesen is legyőző Gyurcsánnyal és kormányával szemben.

Az őszödi beszéd ürügy volt. Ha nem lett volna Őszöd, akkor lett volna más. De eljött a nap az összehangolt akcióhoz. Magyar polgárok milliói ültek a TV előtt és azt látták, hogy egy eszét vesztett tömeg üti a rendőröket, a mi rendőreinket, a Köztársaság rendőreit.
Hétfőn aztán parlament és bizottsági ülések sokasága az esetről. Majd jött a Kossuth téri pöcegödör „kialakítása”.
És megérkezett a tavasz, vele meg a provokáló szándék. A rendőrök között volt olyan, aki átlépte a határt, de a többség tisztességgel végezte a munkáját, tűrte a köpéseket, a rúgásokat, a veréseket.

A Fidesz 2006-os reakcióiból lehetett tudni, hogy egyszer megtorolják. Így lett, de nem egyszer, többször.
2010-ben kimondták, hogy hazudnak a rendőrök, a mi rendőreink, a Köztársaság rendőrei. 2012-től megszűnt a szolgálati nyugdíj és adót vetettek ki a korábbi nyugdíjra. Eredetileg csak a rendőrökére akartak, de hát kilógott volna a lóláb, így kivetették minden egyenruhás polgárra. Ők lettek Orbán rendszerében a „járulékos veszteség”.
Egy ex-bíró ostobaságait ugyan cáfolja az ORFK, de néma a belügyminiszter és a honvédelmi vezetés.

Aztán egy alkotmánybírósági pártalkalmazott jelentést írt, amit most tárgyal a törvénygyár. És jön ennek a törvénygyárnak az emberi jogi bizottsága azzal a javaslattal, hogy listázzák a 2006-os rendőröket és rendőri vezetőket, hogy a rendőrség állományában szolgálnak-e még. Ezt a kormánypártokon kívül megszavazza a Jobbik (ezen ugyan nem csodálkozunk) és megszavazza az LMP (ezen viszont igen, éljen a rendőrök emberi joga!).
Aztán ma reggel a Honvédelmi bizottság volt elnöke, a Fidesz frakcióvezetője már ítéletet is hirdet. Aki a listájukon van, az repül a rendőrségtől.

Most végleg megszületett a 2006-os rendőr fogalma. Ő szimbolizálja a megvert, meggyalázott rendőrt, aki a 2010-es hatalom szerint hazudott, érdemtelen a szolgálati nyugdíjra, érdemtelen a szolgálatra, akinek a nyomát is ki kell törölni. A 2006-os rendőrnek nem voltak és nincsenek emberi jogai, őt az Országgyűlés jelenlegi 6 pártjából 4 nem védi. A 2006-os rendőr eszköz az ellenzék ellen, eszköz az ellenzéki összefogás ellen, eszköz a rendőr ellen, eszköz a Köztársaság ellen.

Már csak egy kérdés maradt: Vajon meddig tűri még ezt a 2006-os rendőr?

 

(Ez egy vélemény, az enyém. Ezt azoknak írom, akik pert fontolgatnak!)

75 komment

Címkék: 2006 rendőrség rendőr

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr944294149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2012.03.07. 04:28:48

Hát, igen. A vágyképzetek összekeverése a valósággal nem is eredményezhet mást, mint ilyen inkoherens írást.

Kevesebb politizálás, több pihenés és talán valamicskét javul majd a színvonal.

Mert ez így elég gyenge.

Bár baloldali politikustól többet elvárni már nem nagyon merek.

Sün! Sün! Sün!

wapi 2012.03.07. 07:07:53

Ostoba az a kormány, amelyik az állam alapcéljainak megvédésére, az állampolgárok, a jogbiztonság, az alapértékek védelmére felesküdött, erre kiképzett saját alkalmazottait megfélemlíti, megalázza, ezzel gyengíti.Rossz üzenet az állománynak, de rossz üzenet a polgárnak is. Az állomány bizonytalan, így intézkedései is azok. A polgárok meg komolytalan testületben nem hisznek, szembeszállnak, gondoljunk csak az utóbbi időben elharapózott rendőrök elleni támadásokra.Sem a rendőröknek, sem a polgároknak nem maradt érték, amihez igazodhatnának, amit teljes szívvel elfogadnának. A polgár azt látja, ha a hatalom megalázhatja az állami alkalmazottat, ő miért ne tehetné? És a megalázás nemcsak az intézkedések jogszerűségét kétségbe vonó jogalkotásban, hanem a nyugdíjasokat sarcoló 16 %-os adóteherben, az egyértelmű és a mindenki által megkérdőjelezhetetlen feladatszabás hiányában rejlik.

wapi 2012.03.07. 07:16:14

@pocaklakó minimanó: Ha a blogot elindító politikus vágyképzetet vázol, az nem irányul másra, mint egy elkötelezettségben, képzettségben, felszereltségben erős testületre irányul, amelyik pontosan tudja, hogy az állam, a demokrácia alapértékeit, a polgárok védelmét, a jogbiztonságot, jogkövetést kell szolgálnia. Ha ez baloldali fantazmagória, legyen, de véleményem szerint nincs jobb vagy baloldali rendőrség. Ha meg van, akkor az nagy baj. Mindannyiunk számára.

pocaklakó minimanó 2012.03.07. 22:07:12

@wapi:

A vágyképzet arra utalt, hogy a bloggerina nagyon vágyik azt láttatni, hogy az országbeli történések pontosan úgy történtek meg, ahogyan azt ő elképzeli.

Pedig nem.

Vadai Ágnes 2012.03.07. 22:24:51

Ez nem vágy, hanem a színtiszta valóság. Csak az elvakultak nem látják!

"derék szíj" 2012.03.08. 09:55:31

El kellene dönteni, hogy egyes események okain és indokoltságán vitázunk-e, vagy rendvédelmi alapelveken! Egy tömegrendezvény szervezése, célja politikai kérdés, rendőri kezelése viszont csak szakmai (kellene, hogy legyen)!
Ez utóbbi szempontból a jelenlegi hatalom szűnni nem akaró, lankadatlan bosszúhadjárata célt tévesztett, veszélyes, ráadásul - meggyőződésem szerint - kontraproduktív is! (Legyen felelős parancsnok, egyértelmű parancs, végrehajtási határidő!)
Komolyan gondolja a jelenlegi hatalom, hogy ez a mára elbizonytalanított, "törvényileg" lehazugozott, megalázott, erkölcsileg és anyagilag kollektíve megbüntetett állomány fogja őket - egy nem kívánt, de nem is kizárható esetben - a testével, élete árán is megvédeni?
A törvényes fellépés tudatának, a kiképzettségből fakadó magabiztosságnak a politikai "igazodási kényszerrel" való felváltása már most is súlyos zavarokkal, elbizonytalanodással, erkölcsi meghasonlással jár az állomány széles köreiben! Ugyanilyen hiba az állomány régi és új tagjainak, valamint a rendőrnek és az állampolgárnak a szembeállítása!

czjanos 2012.03.08. 11:22:31

Kedves Vadai Ágnes!
Nőnapon köszöntöm Önt és valamennyi egyenruhás nőt, akiket nagyon hiányolok itt, ezen a fórumon!

pocaklakó minimanó 2012.03.08. 22:59:26

@Vadai Ágnes:

Jó, akkor nézzük a valóságot! Kezdjük a következővel: "A baloldal békét akart az országban, mert igen nagy szükség volt már a békére és nyugalomra 4 év rettegés után."

Érdekelne ez a rettegés. Mármint annak valósága.

kirsten 2012.03.09. 18:36:09

@pocaklakó minimanó: Jobboldalitól még ennyit sem. Pofátlan, agresszív mocskos bagázs az egész jobboldal.

Vadai Ágnes 2012.03.09. 19:07:50

@kirsten: Nem értek egyet. Szerintem rengeteg tisztességes jobboldali van itthon és külföldön egyaránt.

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 06:23:01

@kirsten:

Örülök a kulturált szóhasználatodnak. Még sok ilyet, hogy megmutasd, milyen européer is egy igazi baloldali. :)

Ui.: Most már csak az érdekelne, hogy miféle tény is a bloggerina szerint a sok évre visszamenő rettegés.

Mert azt még nem tudjuk.

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 07:29:58

"...és akkor eldöntötte, minden eszköz megengedett az őt személyesen is legyőző Gyurcsánnyal és kormányával szemben."

Nézzük meg ezt az attitűdöt más szemszögből is. És korábbról. Még mielőtt arra gondolnánk, hogy a gátlástalanság forrása máshol van.

„2001-ben az MSZP megszavazta az Orbán-kormány javaslatát a magyarigazolvány bevezetésére, a 2002-es Orbán-Nastase megállapodás kapcsán azonban (Gyurcsány) „23 millió román munkavállaló” bevándorlásával riogatott. Debreczeni József Új miniszterelnök című életrajzában Gyurcsány elismeri, hogy ez a kampányfogás az ő ötlete volt.”

„2002-ben a választási kampány során az ő ötlete alapján szerveztek a szocialisták tüntetést és kampányt, ami Kövér László „köteles beszéd” néven híressé vált mondatainak kiforgatására épült. Debreczeni József könyvében később Gyurcsány beismerte, hogy Kövér kijelentését tudatosan rossz szándékúan értelmezve, hatásvadász módon, félelemkeltésre használták fel a kampány során. A beszéd értelmezése és az azt követő tüntetés - ahol baloldali személyiségek kötéllel a nyakukban jelentek meg - jelentős indulatokat keltett a magyar közéletben.”

„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.” – Debreczeni József: Az új miniszterelnök (Budapest, 2006, Osiris Kiadó)

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 08:01:47

Ha már gátlástalanság...

És remélem, lesz tényszerűség a ballib rettegdére is a bloggerinától.

Vadai Ágnes 2012.03.10. 08:41:09

@pocaklakó minimanó: És volt a tüntetésen rendzavarás?
Apropó ajánlom a friss 168 órát olvasásra.

"derék szíj" 2012.03.10. 10:49:52

Tisztelt "pocaklakó minimanó"!

Javaslom, nem menjünk bele a "tényszerűségbe", mert a vita parttalanná válna! Oldalakon keresztül sorolhatóak lennének a Fidesz - kormány (és parlamenti többsége) tényszerűen antidemokratikus és jogellenes döntései!

A többször ismételt "bloggerina" kifejezés - legalábbis az én érzékeny füleim számára - nem csak "minőségileg lekezelő" stílus takar, de még némi hímsovinizmust is!

Apropó "nickname": Vajon mit takar a "pocaklakó"? Végtagokkal és önálló szívveréssel, valamint jól meghatározható nemi identitással rendelkező magzatot? Szedercsíra állapotot? Zigótát? Vagy még csak a petesejt felé lelkesen úszkáló, optimista Fideszes ondósejtet?

Persze - pártfeladatként - ezt a blogot is tele lehet "maszturbálni" minden szakszerűséget nélkülöző, "álnaív" és "álpártatlan" kérdésekkel és hozzászólásokkal, de reményeim szerint ettől még jól látható, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít!

A szelektálás persze itt is a moderátor dolga, de remélem ő sem hagyja, hogy itt is a nemlétező (és sosem létezett) "kétharmad" tematizálja majd a közbeszédet"! (Az eddigi 16 komment több, mint egyharmadát!)

Egy este tízkor megjelent írást már másnap hajnali fél ötkor sértően lesújtó véleménnyel minősítő hozzászóló esetében gyanúsnak tartom ezt a "kitartóan jobbító szándékot"! Én az Ön helyében már régen visszatértem volna az "enyéim" meghitt akolmelegébe! (Persze, ha feladat, akkor feladat! Az persze más!)

De akinél a "baloldaliság" könnyen észrevehetően szitokszó, aki "baloldali politikustól" persze nem is vár többet, az egyáltalán mire vár itt? Mert ha tényleg semmire, akkor jelenléte csak mazochizmusként értelmezhető...

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 22:46:37

@Vadai Ágnes:

Na, akkor jöjjenek már azok a konkrétumok, mert eddig csak annyit lehetett megtudni, hogy rettegde volt négy évig, mert te azt írtad.

Ha ez lenne a tény, akkor az elszomorító.

Ez olyan, mint a cigány meséje az apehosnak a lottómilliókból építtetett palotáról - ha ismerős a történet.

Béna petitio principii.

czjanos 2012.03.10. 23:02:03

Kedves embrió barátom (barátnőm?)! Annyi dicsérőt írtál már az egyenruhásokról, hogy a végén még elfogultnak fogunk tartani! Ha kérhetném, írjál már valami negatívumot is , hogy az egyenruhások rosszakarói is élvezkedhessenek egy kicsit!

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 23:03:31

@"derék szíj":

"Javaslom, nem menjünk bele a "tényszerűségbe", mert a vita parttalanná válna! Oldalakon keresztül sorolhatóak lennének a Fidesz - kormány (és parlamenti többsége) tényszerűen antidemokratikus és jogellenes döntései!"

a) Tényleg leghelyesebb elkerülni, hogy megvizsgáljuk azokat az állítólagos tényeket, amelyekről eleddig semmit nem tudtunk meg.
b) Azt tudtuk meg - eddig -, hogy rettegés volt évekig, de ennek a rettegésnek az indokát még sehol nem láttuk leírva. Bemondásra kell elhinnünk. Nem fog menni.
c) A másik oldal tetteinek itt való tárgyalása, pedig az ún. "tu quoque" típusú érvelés (szeretem én is), de jelenleg okafogyott. Később majd vegyük elő, ha már tudni fogjuk, mitől is rettegett - tényszerűen - ez az ország évekig.

"A többször ismételt "bloggerina" kifejezés - legalábbis az én érzékeny füleim számára - nem csak "minőségileg lekezelő" stílus takar, de még némi hímsovinizmust is!"

a) Kérdezd meg, hogy érdekel-e, mennyire érzékenyek a füleid.
b) Esetleg másra nem érzékenyek? Pedig megtekinthetnéd az eredeti beírásokat és a kommenteket is. Ld. még "tu quoque." Mondtam, hogy szeretem. :)

"Apropó "nickname": Vajon mit takar a "pocaklakó"? Végtagokkal és önálló szívveréssel, valamint jól meghatározható nemi identitással rendelkező magzatot? Szedercsíra állapotot? Zigótát? Vagy még csak a petesejt felé lelkesen úszkáló, optimista Fideszes ondósejtet?"

a) Azért mégsem vagy annyira érzékeny - ld. utolsó feltett "kérdésed."
b) Ugye, milyen izgi még az "ad hominem" érvelés is? Látom, tetszik neked is. :)

"Persze - pártfeladatként - ezt a blogot is tele lehet "maszturbálni" minden szakszerűséget nélkülöző, "álnaív" és "álpártatlan" kérdésekkel és hozzászólásokkal, de reményeim szerint ettől még jól látható, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít!"

a) Persze az még bizonyítandó, hogy mi a kiváltó oka a kommentjeimnek, de annak örülök, hogy te már "tudod", hogy csakis pártfeladat.
b) Ez annyiban könnyíti meg a további "érveléseidet", hogy nem szükséges másban gondolkoznod és nem szükséges innentől fogva más indokot keresned; elég csak fideszzombizni és trollozni, hogy el lehessen kerülni az érdemiséget.
c) Nagyjából ennyiben ki is szokott merülni az "érvelés" kincsestára.
d) Nehogy már tényeket kelljen keresni.

"A szelektálás persze itt is a moderátor dolga, de remélem ő sem hagyja, hogy itt is a nemlétező (és sosem létezett) "kétharmad" tematizálja majd a közbeszédet"! (Az eddigi 16 komment több, mint egyharmadát!)"

a) Nem lepne meg, ha így történne.
b) Inkább megerősítene abban, hogy a baloldali részen erősen él annak a vágya, hogy amennyiben válaszokat nem tudnak adni, legalább a kérdést feltevőket tüntessék el.
c) Az akol melegében a saját kutyánk kölyke.
d) Persze fordítva a vélemény-nyilvánítási szabadság lábbal tiprása lenne a helyzet.
e) Tipikus: ha érvekkel nem megy, megy majd erővel.

"Egy este tízkor megjelent írást már másnap hajnali fél ötkor sértően lesújtó véleménnyel minősítő hozzászóló esetében gyanúsnak tartom ezt a "kitartóan jobbító szándékot"!"

a) Ha most én is ilyen kis jó szándékú lennék, akkor azt mondanám, hogy nem bérből és fizetésből élőként akkor dolgozok, amikor kedvem tartja és amikor szükség van rá, hogy azt ezt kritizálók (ld. hajnali fél öt) esetleges munkanélküli segélyének meglegyen az alapja a befizetett járulékaimból.
b) vagy egyszerűen azt is mondhatnám, hogy semmi közöd hozzá, hogy mikor dolgozok és mikor pihenek.
c) Nyugodtan válaszd ki a neked jobban tetszőt.

"De akinél a "baloldaliság" könnyen észrevehetően szitokszó, aki "baloldali politikustól" persze nem is vár többet, az egyáltalán mire vár itt? Mert ha tényleg semmire, akkor jelenléte csak mazochizmusként értelmezhető..."

a) Várom, hogy a bloggerina - vagy bárki más, aki képes önálló és tényekkel alátámasztható véleményt megfogalmazni - elmagyarázza, hogy a kezdeti beírásban található kamuszövegek miért is igazak szerinte.
b) Sokat kérek?

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 23:05:55

@czjanos:

Persze, hogy elfogult vagyok. Mint mindenki.

Például a topic is simán elfogult, hiszen olyan dolgokat ír le és interpretál, amelyekről másnak más a véleménye.

Mi ebben a baj?

Te is elfogult vagy, más is.

Ez teljesen normális dolog.

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 23:29:06

@wapi:

"Ha a blogot elindító politikus vágyképzetet vázol, az nem irányul másra, mint egy elkötelezettségben, képzettségben, felszereltségben erős testületre irányul, amelyik pontosan tudja, hogy az állam, a demokrácia alapértékeit, a polgárok védelmét, a jogbiztonságot, jogkövetést kell szolgálnia."

Ez így van. Ugyanakkor nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy éppen azokat az eseteket illetően, amikor a testület megmutatta, hogyan kell fellépni, úgy léptek fel a testület tagjai közül sokan, hogy annak a következményeit máig is nyögi a testület.

www.youtube.com/watch?v=KqWjFPsQle8
www.youtube.com/watch?v=4KUxTYUOWD8

De legalább a kitüntetések jó helyre mentek.

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 23:32:13

@Vadai Ágnes:

Remélem, lesz válasz.

A hirtelen feltett kérdés nem válasz a korábban feltett kérdésre.

Persze, lehet próbálkozni. :)

wapi 2012.03.11. 07:19:15

@pocaklakó minimanó: Mi a sok? Hányan? A 2006-os események civil oldalról és főleg állandó kommunikációs oldalról egyre negatívabb képet kap. Már talán nem is emlékszünk az élőben követhető volt székház elleni támadásra, a rendőröket érő támadásokra, a gyújtogatásokra? Hány embert vontak felelősségre, akik rendőrökre támadtak? Nagy károkat okoztak a székházban, gépkocsikban? 23-án pedig este folytatódtak a gyújtogatások, rendőrök megtámadása. Elfelejtettük hogyan nézett ki a Rákóczi út, az Astoria környéke? Emiatt hány embert vontak felelősségre? Lehet hogy újra kellene vetíteni a képsorokat, hogy ne csak a szubjektív érzések, hanem az objektív látványt nézhessük.

wapi 2012.03.11. 07:27:57

@pocaklakó minimanó: Nem így van. Én nem vagyok elfogult. A tények akkor is tények maradnak, ha az eseményeket ki így, ki úgy értékeli. A legjobb lenne végre valóban objektíven nézni a 2006-os eseményeket, és nem pedig az azóta egyre erősödő negatív kommunikációs kampány alapján ítélni.

Vadai Ágnes 2012.03.11. 10:47:44

Mindenki látta, hogy mi történt a TV székháznál. Mindenki látta, hogy mi volt a Kossuth téren. Vajon ki indította be a kiállított tankot és milyen szándékkal?
Kik mondtak beszédet a Kossuth téren 2006-ban?
Aki figyelmesen elolvasta a bejegyzésemet, az azt is olvashatta, hogy leírtam, hogy a rendőrök között is voltak, akik hibáztak.
De könyörgöm szabadságharcosnak nevezni a székházat felgyújtó, a rendőrökre követ hajigáló, a Kossuth teret pöcegödörré változtató csőcseléket, az azért sértés a szabadságharcosokra, különösen március 15-höz közeledve.

pocaklakó minimanó 2012.03.11. 20:47:07

@wapi:

"A 2006-os események civil oldalról és főleg állandó kommunikációs oldalról egyre negatívabb képet kap."

És bizony ennek is megvan az alapos oka. Mert egy dolog az, hogy a tüntető tömeget szétoszlatják és másik dolog az, ha úgy teszik, hogy azzal nem különböztetik meg magukat azoktól, akiket oszlatnak.

A szakmaiság hiánya - sok esetben.

És igen, ezek miatt a többiek is reputációjukat vesztik.

"Már talán nem is emlékszünk az élőben követhető volt székház elleni támadásra, a rendőröket érő támadásokra, a gyújtogatásokra?"

És már talán nem is emlékszünk arra, hogy:

www.origo.hu/itthon/20061127titkos.html
index.hu/belfold/2010/08/31/gergenyi_mulasztasat_is_felveti_a_titkos_rendori_jelentes/

ÉS

„A tüntetők egy csoportja éjjel két óra tájban bejutott a magárahagyott székházba. A bejárat mögött óriási pusztítás fogadta őket. A behatolás megakadályozására rendőrök minden mozdíthatót (például bútorok, ajtók, automaták) a bejárathoz hányva, embermagasságú barikádot építettek. A tüntetők többsége csak körülnézett, az aulában levő bőrfotelekben helyet foglalva, a bekapcsolva lévő nagyméretű LCD tv-ken, a Hír TV élő adását nézte, egymást és a székházat fényképezte, ám egy csoportjuk kifosztotta a büfét, a ház több szobájából elvitt mozdítható számítógépeket, az archívumból pedig több tucat kazettát.
Az aulában a tüntetők és a szerelésüket rendezgető, pihenő rohamrendőrök békésen megfértek egymás mellett. Egy szűk óra múlva a rendőrök parancsnoka barátságosan megkérte a közben jelentősen megfogyatkozott számú tüntetőt az épület elhagyására, akik kisebb vita után ezt meg is tették.”

"Lehet hogy újra kellene vetíteni a képsorokat, hogy ne csak a szubjektív érzések, hanem az objektív látványt nézhessük."

Persze. Ugyanúgy meg lehet tenni, mint a (szabályokkal ellentétben) szemmagasságban lövöldöző vagy viperával mászkáló rendőrök esetében, akiket valahogy szintén nem találtak meg és nem vontak felelősségre, mert "véletlenül" még azonosítójuk sem volt.

Lehet sok dolgot újra végignézni.

pocaklakó minimanó 2012.03.11. 20:48:30

@wapi:

"Én nem vagyok elfogult. A tények akkor is tények maradnak, ha az eseményeket ki így, ki úgy értékeli."

Jó. Mik akkor a tények.

Mondjuk, ezt már kérdeztem a bloggerinától is, de eleddig nem nagyon akarózott neki megmutatnia, hogy mitől tény a többéves rettegde.

Talán te ügyesebb leszel.

pocaklakó minimanó 2012.03.11. 20:49:48

@Vadai Ágnes:

Egyfolytában elmismásolod a tények megadását.

"A baloldal békét akart az országban, mert igen nagy szükség volt már a békére és nyugalomra 4 év rettegés után."

Mitől tény a 4 év rettegés?

Vadai Ágnes 2012.03.12. 05:06:01

@pocaklakó minimanó: Érdeklődni kellene a polgároknál a 98 és 2002 közötti időszakról. Igaz az semmi volt ahhoz képest, amit most csinál a kormány.

pocaklakó minimanó 2012.03.14. 13:30:39

@Vadai Ágnes:

Mivel nem tartalak annyira butának, hogy azt feltételezzem rólad, nem tudsz válaszolni egy egyszerű kérdésre, azt kell gondoljam, hogy szándékosan nem akarsz válaszolni (mert nem tudnál indoklást felhozni a tényszerűségre) és ezért tekeregsz itt válaszadás híján efféle álkérdésekkel.

Akkor még egyszer és röviden (nem viszontkérdéseket, hanem indoklást várok): Mitől tényszerű a négy évig tartó rettegés?

pocaklakó minimanó 2012.03.16. 20:53:24

A március 15-i pihenőidő alatt sem sikerült összegyűjteni épkézláb érveket a lózungok elvi támogatásához... úgy látszik.

Sebaj! :)

Vadai Ágnes 2012.03.16. 22:04:01

@pocaklakó minimanó: Itt udvariasak vagyunk egymással, ami önnek nem nagyon sikerül.
Egyébként betegen feküdtem az elmúlt napokban.

pocaklakó minimanó 2012.03.17. 03:20:57

a) Jobbulást!

b) "Itt udvariasak vagyunk egymással..."

Példák...

1) "Ez nem vágy, hanem a színtiszta valóság. Csak az elvakultak nem látják!"
2) "Pofátlan, agresszív mocskos bagázs az egész jobboldal."
3) "Apropó "nickname": Vajon mit takar a "pocaklakó"? Végtagokkal és önálló szívveréssel, valamint jól meghatározható nemi identitással rendelkező magzatot? Szedercsíra állapotot? Zigótát? Vagy még csak a petesejt felé lelkesen úszkáló, optimista Fideszes ondósejtet?"
4) "Egy este tízkor megjelent írást már másnap hajnali fél ötkor sértően lesújtó véleménnyel minősítő hozzászóló esetében gyanúsnak tartom ezt a "kitartóan jobbító szándékot"! Én az Ön helyében már régen visszatértem volna az "enyéim" meghitt akolmelegébe! (Persze, ha feladat, akkor feladat! Az persze más!)"

Természetesen nem várom el, hogy az udvariatlanságot az idézett szövegek begépelőinek is felródd, hiszen ahhoz már gerinc kellene.

Általában úgy szokott lenni, hogy mindenféle körmönfont magyarázatokkal ezt a felelősségvállalást elkerülik azok, akik másoknak felróják hibájukat.

Adott esetben te nekem rovod fel - és lehet, hogy jogosan -, de mindenesetre sérül az elfogulatlanságod ez esetben is, hiszen mások udvariatlanságából is nyugodtan válogathatnál, de mégsem teszed.

Akkor hiszem el, hogy a feljebb idézett udvariasságról szóló beírásod nem a szokásos kamuzásba tartozik, ha másokat (és persze magadat) is megfeddsz a szintén udvariatlan stílus miatt.

Ballibfalván ezt a módszert nem szokták gyakorolni.

De ceterumcenseózok egyet: Lesz válasz arra a kérdésemre, amit feltettem vagy igyekszel továbbra is mindenféle kibúvókat keresni válaszképtelenséged miatt?

Köszönöm és kellemes hétvégét!

pocaklakó minimanó 2012.03.23. 01:49:06

Mégsem lett magyarázat a "tényekre."

Ennyit jutott.

Nekünk.

Baloldalról.

Jellemző. :)

indapasz 2012.03.24. 11:07:03

Sziasztok! Pártpolitika semlegesen a következő a helyzet. A rendőrök szivatása nem most kezdődött. Pártoktól függetlenül kerültünk egyre lejjebb. A legjobb dolga rendőrnek '89 előtt volt. Volt anyagi megbecsülés, hatalom, plusz juttatások. Cserébe korlátozták alkotmányos jogainkat, beletúrtak a magánéletünkbe ha kellett, de hát amikor elkezdtük ezt vállaltuk.
Aztán jött a rendszerváltás. A fizetésünk kezdett lecsúszni. Az alkotmányos jogainkat....stb. már leírtam. Cserébe voltak plusz juttatások. (BM üdülő, BM ovi, minden túlóra fizetve, stb.) De hát ezt vállaltuk. Jó, jó, az egyre értéktelenebb fizetés nem volt bekalkulálva, de még elviselhető szinten volt. Aztán telt-múlt az idő...... A fizetés egyre versenyképtelenebb lett. A túlórát már csak 150 óra után fizették, elvették a BM üdülőnket, BM ovinkat. Ahogy múlt az idő, elvették a 13. havi fizunkat. Először még kaptunk helyette kafetériát, de később azt is már csak adózottan ügye...... Ezzel együtt maradtak: Az alkotmányos jogainkat..... stb. Később elvették a ruhapénzünket is. Most még csak a felét. De idénre már az egészet igérgetik. Lenyúlni. Na, hát amikor rendőrnek álltunk, nem ezt választottuk. Jelen pillanatban:
- Nincs már BM ovi, bölcsi, szuper-kedvezményes üdülő
- Nincs már 13. havi fizetés.
- Nincs már ruhapénz fele. (Talán az egész sem?)
- Nincs ingyenes BKV bérlet.
- Gyakorlatilag megszünt a fizetett ulora.
- Az adóváltozásokkal nem keresek egy forinttal sem többet mint tavaly, tehát a fizetésem csökkent!!!!

Cserébe viszont:
- Jelentősen korlátozzák alkotmányos jogaimat.
Gyakorlatilag nem lehet másodállásom.
Bírói engedély nélkül lehallgathatják a telefonom, kutathatnak a lakásomban, stb. Bűncselekmények, szabálysértések elkövetésére provokálhatnak.(Ez utóbbi kettőt terrorista pedofil, kábítószeres gyerekgyilkosokkal sem tehetik meg, csak velünk rendőrökkel.)
Nem lehet cégem, nem lehetek cégben.
Nem beszélhetek pártpreferenciámrol, rám nem vonatkozik a szólásszabadság.
Ha bármilyen suttyó bűnöző feljelent, én egyből bűnös vagyok ( ránk nem vonatkozik az ártatlanság vélelme sem),ha éppen nem csuknak el egyből, akkor sem kapok fél vagy egész fizetést amig rá nem jönnek hogy ártatlan vagyok.

És most már rohadt hazug rendőrök is vagyunk. De én bizakodom, mert azt írta Viktor, hogy mindezek ne befolyásolják a munkámat, továbbra is bízik a kitünö munkánkban.

Aki teheti huzzon el kulföldre!

Sziasztok.

Vadai Ágnes 2012.03.24. 21:09:06

@indapasz: Értem az elkeseredettséget. Mégis azt kérem, hogy ne menjenek el az országból. Maradjanak, és küzdjünk együtt azért, hogy a leírt helyzet változhasson.
Készül a DK programja, benne a biztonságpolitikai résszel, és az egyenruhás polgároknak szóló üzenetekkel. Véleményeket örömmel fogadok.

czjanos 2012.03.25. 21:23:54

2014-ben az egyenruhások is szavazhatnak. Eldönthetik, hogy jobbra vagy balra. Mert sajnos, középút még az egyenruhások számára sincs.
Indapasznak mondom: sokan vagyunk, akik figyelik, értékelik, becsülik a szolgálatotokat. Akik nem azt látják a Rendőrségben, hogy van egy testület, amibe jó nagyokat bele lehet rúgni. Akik a biztonságot remélik (és kapják?) tőletek. Akik örülnek, hogy a társatok pontos lövéssel tette harcképtelenné azt a gazfickót, aki fegyvert fogott rátok. Ne adjátok fel!

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 05:50:59

@indapasz:

"Volt anyagi megbecsülés, hatalom, plusz juttatások."

Régen rossz, ha valaki a pozitív munkamorál egyik feltételéül a hatalmat nevezi meg - ha érted, mire gondolok.

"Cserébe voltak plusz juttatások. (BM üdülő, BM ovi, minden túlóra fizetve, stb.)"

Mázlista! Sokaknak sosem volt. Pedig ők is ugyanúgy dolgoztak, mint a rendőrök. És nem csupán a tényleges munkát végzők, hanem azok is, akikre az egyenruha felhúzásának pillanatától fogva rágyógyult az íróasztal.

"Jó, jó, az egyre értéktelenebb fizetés nem volt bekalkulálva, de még elviselhető szinten volt."

Nem mondod! Milyen meglepő, hogy ez a megszorítás mindenkit érintett. De azt mondták, hogy ez része a piacgazdaságnak.

"A fizetés egyre versenyképtelenebb lett. A túlórát már csak 150 óra után fizették, elvették a BM üdülőnket, BM ovinkat."

Üdülő és ovi? De jól ment egyeseknek! Mások meg kapartak, hogy valahová sikerüljön bepakolniuk a purdéikat.

"Ahogy múlt az idő, elvették a 13. havi fizunkat. Először még kaptunk helyette kafetériát, de később azt is már csak adózottan ügye."

Hű, a mindenségit! 13. havi fizetés? Érdekes, hogy az ismerősi körömben dolgozók elenyésző része kap(ott) csak ilyet. Nem lehet mindenki elkényeztetve.

"Később elvették a ruhapénzünket is. Most még csak a felét."

Még ruhapénz is? Ez már kész dőzsölés. :)

"- Nincs már BM ovi, bölcsi, szuper-kedvezményes üdülő
- Nincs már 13. havi fizetés.
- Nincs már ruhapénz fele. (Talán az egész sem?)
- Nincs ingyenes BKV bérlet.
- Gyakorlatilag megszünt a fizetett ulora.
- Az adóváltozásokkal nem keresek egy forinttal sem többet mint tavaly, tehát a fizetésem csökkent!!!!"

Mindezekkel együtt: Sokkal jobban éltél/élsz, mint a legtöbb dolgozó, mert azokat hiányolod, amiket ők nem kaptak meg soha.

Tedd fel a kérdést így: Vajon ők nem érdemelnék meg?

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 05:51:54

@Vadai Ágnes:

"Maradjanak, és küzdjünk együtt azért, hogy a leírt helyzet változhasson."

Idézet a DK főmuftijától: "El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 05:53:07

@czjanos:

Ez lenne az elvárható.

Mindkét fél részéről.

Vadai Ágnes 2012.03.26. 07:10:39

@pocaklakó minimanó: Elmentek tapasztalatért, visszajöttek, most meg az ön által támogatott politikai erő simán üldözi és elüldözi a másként gondolkodókat. Ez az ön világa?

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 09:06:39

@Vadai Ágnes:

Az én világom olyan, amelyben az állításokat tevők bizonyítják is tényekkel az állításaikat.

Ezzel még adós vagy (ld. "4 év rettegés" & "Ez nem vágy, hanem a színtiszta valóság.").

Mellesleg adós vagy azzal is, hogy magadnak és másoknak is felródd az udvariasság hiányát.

Kérdezzem én is szemforgató ballib módjára, hogy: "Ez az ön világa?" :)

Vadai Ágnes 2012.03.26. 09:13:30

@pocaklakó minimanó: Úgy látom, komoly gyerekszoba hiánnyal küzd.Kérdezze már meg a kirúgott közszolgákat arról a négy évről, meg a mostani kettőről.

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 09:14:52

"Úgy látom, komoly gyerekszoba hiánnyal küzd."

vö.

"Itt udvariasak vagyunk egymással, ami önnek nem nagyon sikerül."

indapasz 2012.03.30. 19:31:50

@pocaklakó minimanó:

"A" "h" "ó" "sz" "í" "n" "e"

"m" "i" "n" "d" "i" "g" "p" "i" "r" "o" "s".

Ezzel vitatkoznék, az én környezetemben senki sem osztaná ezt a véleményt... Konkrétumokat szeretnék erről, most, azonnal, menjünk ki a hóra!

indapasz 2012.03.30. 19:43:32

Sziasztok!

Akinek nem lettem volna elég világos:

1.) Rendben van, legyen igaza azoknak akik azt szeretnék, hogy ne kapjunk plusz juttatásokat, ne kivételezzenek csak velünk. Ó, bárcsak így lenne!
DE!!!!!!
Legyünk pont olyan állampolgárok mint a többi.... Korábban felsoroltam, hogy a sok pluszért cserébe miről mondunk le.
Én pont olyan állampolgár akarok lenni mint TI, akik nem vagytok egyenruhás polgárok! Szeretnék másodállást, szeretnék tüntetésre járni, ha nem tetszik valami. Szeretném aláírni az LMP népszavazási papírját, szeretném, ha (feltéve, de nem megengedve) elkövetek valamit, akkor nekem is járjon az ártatlanság vélelme, stb. stb. stb. már felsoroltam.

2.) A pocaklakónak írott válaszom jelentése: pont ilyen válaszokat ír ő is. Semmi értelme reagálni a hülyeségeire.

indapasz 2012.03.30. 19:52:53

@Vadai Ágnes:

Kedves Ágnes!

Miért félsz konkrétumokat mondani a félelemről? Persze, aki soha sem félt még az nem tudja hogy milyen. Mert a szocik alatt nem kellett félnie, a mostaniak alatt meg azt hiszi, hogy nem kell....

- Legfrissebb konkrétum: A szociális munkás kirúgása, mert ott volt az LMP-s tüntetésen.
- Matolcsy első intézkedései a minisztériumában: kirúgott 10% közszolgát, és helyükre felvett ugyanannyi új munkaerőt, és ezt tisztogatás helyett elnevezte munkaerő frissítésnek. (És még van pofájuk mindig emlegetni a munka becsületét. Hát jól megbecsülték a 10-15 éve ott dolgozó köztisztviselők munkáját!)
- A rendőrök nyakába bele akarják ültetni a kamarát, ami majd a kamarai szabályok áthágása - nem a törvény, az kamarai szabályok! - kizárhatja a rendőrt a soraiból,azaz nem lehet tovább rendőr. Na, így kell megszabadulni majd a nem kívánatos rendőrtől.

szép hétvégét!

pocaklakó minimanó 2012.04.01. 21:40:06

@indapasz:

Pedig nagyon egyszerű dologról van szó. A bloggerina olyan blődségeket írt, amely szerint itt négy éves rettegde volt (ezt tényként közölte) és ezt a tényt azzal magyarázta, hogy ő úgy gondolja.

A hó színe piros. Mert te úgy gondolod. De attól még nem lesz tény.

Szóval ez a "hószínepirosozás" típus gyermeteg játék éppen a bloggerina blőd szövegeire vonatkozik.

pocaklakó minimanó 2012.04.01. 21:42:54

@indapasz:

"Semmi értelme reagálni a hülyeségeire."

Igen, ez szokott lenni az obligát szöveg, amikor egy belterjes csoportocska belterjben elfogadott (szerintük igaz és tényszerű) nézeteit mások megkérdőjelezik.

Jobb úgy tenni, mintha másban lenne a hiba, mert vagy túl bonyolult abba belegondolni, hogy esetleg a belterjes nézetek blődek vagy pedig túl kényelmetlen lenne beismerni, hogy kamuzás van végig.

Amatőr megoldás. Az oviban ezt úgy csinálják profibban a gyerkőcök, hogy ha eltakarják a szemüket, akkor őket sem látják állítólag.

Felnőttek esetében az ilyesmi a szellemi éretlenség egyik jele.

pocaklakó minimanó 2012.04.01. 21:45:15

@indapasz:

"Én pont olyan állampolgár akarok lenni mint TI, akik nem vagytok egyenruhás polgárok! Szeretnék másodállást, szeretnék tüntetésre járni, ha nem tetszik valami. Szeretném aláírni az LMP népszavazási papírját, szeretném, ha (feltéve, de nem megengedve) elkövetek valamit, akkor nekem is járjon az ártatlanság vélelme, stb. stb. stb. már felsoroltam."

a) Senkit nem kényszerítettek rendőri pályára.
b) A játék szabályai ismeretében választották sokan ezt a szakmát.
c) A plusz juttatások és a játék szabályai között nincs közvetlen összefüggés.
d) Mit érdemel(ne) az, aki szintúgy társadalmilag fontos munkát végez, mégsem kap ugyanolyan juttatásokat?
e) Neki nem jár vagy csak nem jut?

Vadai Ágnes 2012.04.02. 04:17:31

@pocaklakó minimanó: Ezt azokkal is megvitatnád meg, akik karácsonykor a Magyar Honvédség Árvák Karácsonya elnevezésű rendezvényére szoktak járni????

pocaklakó minimanó 2012.04.02. 14:20:24

@Vadai Ágnes:

Csak akkor tegyél fel kérdéseket, kedves bloggerina, ha a topicnyitó kamuzásaidra is hozol bizonyítékot.

Én kérdeztem először, te meg azóta is elsunnyogod a választ, miközben azt hiszed, hogy irreleváns keresztkérdésekkel megúszhatod azt.

Mondd, ez politikuséknál szakmai ártalom?

Szóval: MITŐL TÉNY, HOGY NÉGY ÉVIG RETTEGETT AZ ORSZÁG?

Ha majd sikerül a válaszod - jó ideje tekergőzöl már, hogy elkerüld -, aztán jöhetsz egyéb kérdésekkel.

Ha már udvariasságról és gyerekszobáról (amikről papoltál - szelektív értelmezéssel persze, ahogy ballibtől illik) esett szó, ajánlom figyelmedbe, hogy a kérdésre nem másik kérdés a válasz.

Örülök, hogy segíthettem.

Vadai Ágnes 2012.04.04. 20:11:38

@pocaklakó minimanó: Kirúgott emberek, bólogató közmédia, kövéri beszólások. Ja, és ez most is így van. Egyébként meg nem tegeződünk.

pocaklakó minimanó 2012.04.06. 01:56:56

@Vadai Ágnes:

"Egyébként meg nem tegeződünk."

Biztos. Gyorsan javítsd akkor: "Ezt azokkal is megvitatnád meg..." (2012.04.02. 04:17:31)

A netikettről pedig: "1. Tegeződés a szokás: Az Internetre az egyenrangúság jellemző, vagyis az, hogy senki sem különbözik a másiktól, ezért a tegeződés a szokás. Ha magázva írjuk a levelet egy listára vagy egy hírcsoportnak, akkor egyből tudni fogják, hogy újak vagyunk (ami persze nem feltétlenül baj, de nem ez a szokás). Ezek megszokott dolgok, amiktől persze magánlevélben lehetnek eltérések. Például nem biztos, hogy a főnökünknek tegeződve célszerű magánlevelet írni." (erg.bme.hu)

Bár mostanában már nem annyira "új"-nak, hanem szépelgő modorosnak mondják a netes magázódót.

Sebaj.

De azért remélem, lesz válasz arra a kérdésemre, hogy MIFÉLE NÉGY ÉVES RETTEGÉS VOLT errefelé.

Vadai Ágnes 2012.04.06. 07:58:35

@pocaklakó minimanó: Egyszerűen nem értem, hogy hány konkrét példa kell még? Kirúgott közemberek, hajbókló média, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Ezüsthajó. Szerintem ennyi bőven elég az emlékezet felfrissítéséhez. A legjobb mégis az, hogy a kutatások akkor a fidesz győzelmét mutatták, és mégsem ő nyert. Az emberek inkább azt mondták, hogy a fideszre szavaznak, aztán mégsem így tettek.
Egy félelem nélküli országban ilyen nem történik meg.

pocaklakó minimanó 2012.04.06. 22:07:50

"Egyszerűen nem értem, hogy hány konkrét példa kell még? Kirúgott közemberek, hajbókló média, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Ezüsthajó."

Ez neked a RETTEGÉS??? Ti, politikusok tényleg ennyire barlangban éltek? :)

pocaklakó minimanó 2012.04.06. 22:11:01

Érdekes, eltűnt a beírásom. :)

Vadai Ágnes 2012.04.07. 09:21:01

@pocaklakó minimanó: Itt nem szokás a kritikát kitörölni. Innen csak a másokat súlyosan sértő kommenteket moderáljuk ki.
Mi nem a 98 és 2002 és nem a 2012 utáni fidesz vagyunk.

pocaklakó minimanó 2012.04.07. 20:44:02

"Innen csak a másokat súlyosan sértő kommenteket moderáljuk ki."

Örömteli hír, mert legalább azt meg lehet belőle tudni, hogy ha azt írjuk le a másikra, hogy "elvakult" (2012.03.07. 22:24:51) és úgy minősítjük az ellenérdekelt oldalt, hogy az "Pofátlan, agresszív mocskos bagázs" (2012.03.09. 18:36:09), akkor az még simán belefér a "kritika" szó értelmezésébe. Köszönöm!

"A baloldal békét akart AZ ORSZÁGBAN, mert igen nagy szükség volt már a békére és nyugalomra 4 ÉV RETTEGÉS után."

No, akkor ezt tisztázva térjünk vissza arra, hogy a feljebb említett gyermeteg példák (pl. Ezüsthajó) vajon miért mutatják az országos rettegést. És kérdezzük meg akkor, hogy a hasonló szoci/szadesz megoldások - pl. nokiásdoboz-bónuszok - akkor szintén az országos rettegést jelentik?

Nekem nem tűnt úgy (bár belátom, hogy a parlamenti zsetonokat féltve, az ország házából érzékenyebben reagálhatnak a "politikusok"), hogy itt egy ország rettegett volna Kaya Ibrahim példáját látva. A nokiásdobozos és ingatlanpanamás szoci megoldások sem voltak rettegtetők szerintem, tehát nehezen hiszem el, hogy itt pár "politikuson" kívül bárki is rettegett volna.

De a "politikusok" a rettegésből élnek.

Vadai Ágnes 2012.04.08. 09:20:10

@pocaklakó minimanó: Azt hiszem elég erőfeszítést tettünk itt egy páran megmagyarázni az eredeti felvetést. Az elvakultsággal nem lehet érdemben vitatkozni. Tettünk rá kísérletet, de részemről ennyi volt.

pocaklakó minimanó 2012.04.08. 22:09:37

@Vadai Ágnes:

"Az elvakultsággal nem lehet érdemben vitatkozni."

Pedig én próbáltam. Most belátom, tényleg igazad van: Nem kellett volna az elvakultsággal vitáznom, hiszen csak a tekergőző mellébeszélés maradt azon az oldalon.

Ballib, kényszeres tekergőző a neved - parafrazeálnánk a klasszikust.

Vadai Ágnes 2012.04.08. 22:59:31

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

40-es 2012.04.10. 22:35:03

@pocaklakó minimanó: A hazugság ismételgetése végül valósággá válhat. VÁ írása olyannyira bornírt, hogy már csak a náci és a fasiszta jelzők hiányoznak 3 soronként belőle...- Szánalmas, sőt ijesztő!

40-es 2012.04.10. 22:36:44

@Vadai Ágnes: Konkrétan milyen félelemről beszél? Amit maguk keltettek??? Aljas szándékkal???

40-es 2012.04.10. 22:41:37

@indapasz:
Bocs, de a rendőrségnél nincs demokrácia, ahogy a katonaságnál sem. Hova jutna a világ, az ország, egy bármilyen ország, ha parancs után világnézeti viták alakulnának ki? Ezekben a szervezetekben tekintélyuralmi, parancsuralmi rendszer van és ez sosem fog változni. Nem kellett volna rendőrnek menni!

Vadai Ágnes 2012.04.11. 07:32:41

@40-es: A parancsuralmi rendszer a modern demokráciában sem jelenti azt, hogy mindent lehet. A világos és betartott jogszabályok a rendőrségnél és a hadseregnél is kell, hogy működjenek.
Ami a félelmet illeti, beszélgetett mostanában magán kívül mással is?

40-es 2012.04.11. 14:35:38

@Vadai Ágnes: Bizonyám nem lehet mindent!
Ahogy 2006 őszén sem lehetett volna bűncselekményeket elkövetniük a rendőröknek, még ha parancsra is tették. Ezt pont Önnek részletezzem???
Olvassa el Morvai Krisztináék jelentését e tárgyban. De csak ha érdekli a valóság.
Most sírnak a rendőrök, ill. Ön, amikor mindent megtettek 2006 októberében és azután is 2010-ig, hogy mindenki megutálja a rendőröket? A becsületre, hírnévre csak ők tudtak volna vigyázni.
Nem tették. Egyenruhás vademberek irtották a polgárokat. Meg nem engedett fegyverekkel persze. Egy elmebeteg parancsára.
Most ki beszélhet akkor jogról, erkölcsről?
Ágnes, Ágnes... rossz lóra tett.

Vadai Ágnes 2012.04.11. 20:11:52

@40-es: A szélsőségesen antiszemita párt EP képviselőjének jelentésére gondol?
Mi a helyzet az elmebeteg csőcselékkel, amelyik verte a rendőröket, meg tönkre tette a Kossuth teret. Ja, és felgyújtotta az MTV székházát?
Szerintem ön tett rossz lóra!

40-es 2012.04.11. 20:38:22

@Vadai Ágnes: Remélem, a bűnöző rendőröknek a védelmében beszél... Mert az olyan etikus. Lökjék ki maguk közül a bűnösöket, akkor talán megtisztulhatnak a sorok. Nincs szükség elvtelen védelmezésre. Elvek... ismeri ezt a szót?

Vadai Ágnes 2012.04.12. 08:18:18

@40-es: Az ártatlanul meghurcolt, és a 2/3 által kollektíven megbüntetett egyenruhások védelmében szólok.

indapasz 2012.04.13. 17:58:59

@pocaklakó minimanó:

Bár az a véleményem, hogy elvakult vagy, egy igazi hívő, és mint ilyennel nem lehet vitatkozni, (Egyrészt azért mert én nem akarok senkit sem hitbéli meggyőződésében megváltoztatni, másrészt ha valaki a hitét a tények elé helyezi, akkor az már vitára képtelen állapotot eredményez.) még utoljára válaszolok neked.

- Tartottam eléd egy görbe tükröt, és nem ismerted fel benne magad. Sajnálom, ha túl bonyolult voltam, elnézést kérek emiatt.

- A másik válaszod meg olyan jól sikerült,- minden ellenkező erőlködésed ellenére - hogy ha be lehetne küldeni valakit a parlamentbe, hogy képviselje az érdekeinket, én nyugodt szívvel rád szavaznék. Bár gondolom te magad sem vetted észre, de megragadtad a problémánk lényegét! És ki más képviselne minket jobban, ott bent, mint a saját kutyájuk kölke?

Örülök, hogy végre sikerült áttérned a mi oldalunkra!

Üdvözöllek köreinkben, Tisztelettel. indapasz

indapasz 2012.04.13. 18:33:55

@40-es:

Nem értem igazán, hogy mire írtad amit írtál. Én nem arról beszéltem, hogy a munkám során szeretném gyakorolni a demokratikus jogaimat. Hanem "magánemberként".
Hát persze, hogy ne menjen rendőrnek, akinek nem tetszik ami most van.... Nem is mentem volna, ha akkor a mostani körülmények/feltételek lettek volna a rendőrségen. De akkor még a szívás mellé kaptunk egy kis fújást is, de mára csak a szívás maradt, a többit meg fújhatjuk......

Látom te is abba a körbe tartozol, ahol sikk utálni a rendőröket. Ne mondd nekem, hogy 2006 előtt nem utáltad őket. Nem mondja nekem senki sem, hogy 2006 előtt szerettek minket az emberek, megbecsültek minket, stb, stb., aztán jött a 2006 és hopp! Az ország felében, vagy talán meg a felében sem, hirtelen eltört valami, szőrnyű nagyot csalódott és a szeretet átfordult gyűlöletbe....
Úgy látszik az ország lakosságának egy része előtt még nem tiszta, hogy mi minden körülmények között pártpolitika semlegesen dolgozunk. Te azt hiszed, hogy 2006-ban csak balos rendőröket küldtek a várost szétverő szabadcsapatok ellen?! Vagy azt hiszed, hogy Orbánékat csak jobbos rendőrök védték/védik? Ne röhögtess már! Én már álltam Gyurcsány mellett is, és Orbán mellett is, mindkettő megköszönte a munkámat, mert mindkettő mellett a legjobb tudásom szerint dolgoztam. És pl. bár nagyon nem tudtam egyetérteni azzal amit a jobbos tüntetésen hallottam és láttam, én lettem volna az első aki megvédte volna pl. Orbánt egy atrocitástól, még akkor is, ha az elkövető sarló kalapácsos vörös pólóban az internacionálét énekelve rontott volna felé.
Na, ez az ember, akit többek között én, így elveim ellenében is védtem és védek, mert ez a dolgom, azt mondja, hogy én ártatlan embereket vertem, stb, stb. ja, és hazug is vagyok. Aztán persze kaptam tőle egy levelet, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem számít továbbra is a munkámra, és reméli, hogy az, hogy belém rúgott, megalázott, hazugnak nevezett nem fogja befolyásolni a további munkámat. És igaza van. Nem fogja befolyásolni.
De mint magánember rohadtul elegem van!

40-es 2012.04.13. 20:15:57

@indapasz: Végre egy emberi hang!
Konkrétan mi a problémád?
Kérdéseidre válaszolva: mindig törvénytisztelő ember voltam, rendpárti. Sosem gyűlöltem senkit. Pláne nem a rendőröket.
De amit 2006 őszén felsőbb parancsra elkövettek a magyar polgárok ellen (számtalan példám van, de Te is tudhatod, miről van szó), az nem megy ki az emberek fejéből sosem. Egy halódó párt hazug miniszterelnöke véres tobzódását érzékeltük mi, akik ott voltunk, vagy csak a tv-ben néztük az eseményeket.
Nem Veletek van baj, nem azokkal, akik végzik a munkájukat tisztességgel.
Hanem ez a blog, az azt indító személy paprikázott fel. Hiteltelen emberek nem képviselhetik tisztességes emberek érdekeit, ez itten az alapvetés.
A tv székházat védő rendőrök miért nem kaptak erősítést? Talán az volt a szándék, hogy nagyobb legyen a pusztítás, akár véráldozat árán is? Ki rendelte el, hogy nem kell az erősítés, ki vetette koncul oda a védőket a rombolóknak? A tv-ben láttuk, hogy a "csőcselék" védelmébe vette a rendőrt, magasra tartott nemzeti lobogó alatt vezette biztonságos helyre. A könnyem kicsordult, mert nem a rendőr volt az ellenfél, hanem a hazug, kártékony kormány és a parancsokat végrehajtó beteges szolgalelkű végrehajtók.
És ki adott arra parancsot, hogy békés járókelőket, nézelődőket üldözzenek, csoportosan megverjenek, elhurcoljanak, megalázzanak? És kinek érdeke, hogy a főbűnösök sose álljanak a bíróság elé???
Nagy volt a népharag és a népítélet 2010-ben kimondta a végzést.
Orbán mivel rúgott belétek, mivel alázott meg és miért is tenne ilyet? Hiszen neki is szüksége van Rátok, a rendőrségre.
Most itt megint az zajlik, ami más területeken.
Egy társadalmi csoport, réteg, stb. egy szűk része gazemberkedik és az egész látja kárát. Akinek nem inge, ne vegye magára!
De aki bűnös, az bűnhődjék a törvény rendje szerint.
Örülök, hogy szót válthattunk! Remélem, felesleges és káros "támogatók" nélkül is ki tudjátok harcolni az igazatokat.
De az elvtelen védelme a mundér becsületének nagyon is káros.
Ne engedjük, hogy minket a politika egymás ellen uszítson! Te se engedd!
süti beállítások módosítása