HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

KOSZOVÓ ELŐTT, EGY TRAGIKUS HÉT UTÁN

2012.04.01. 20:31 Vadai Ágnes

Holnaptól három napig Koszovóban leszek. A Fegyveres Erők Demokratikus Ellenőrzésének Genfi Központja (DCAF) meghívására előadást tartok koszovói parlamenti képviselőknek a nemzetbiztonsági szolgálatok civil ellenőrzéséről.
Már csomagolok, de egyszerűen nem tudok úgy elutazni, hogy az elmúlt hét három tragikus eseményéről ne írjak.

1. Már nem doktor S.P.
Előző bejegyzésemkor még csupán annyi volt biztos, hogy S. P. lopott. Mára már nem doktor, de még mindig köztársasági elnök. Nem tudom, mi tartja a székben. A havi 1,5 milliós fizetés? A délceg palotaőrök, akikre magánhadseregként tekint? Vagy a zord TEK-esek, akik mindenhonnan kimentik? Vagy az, hogy főparancsnokként tőle kérnek engedélyt a Köztársaság lobogójának felvonására a katonák?
Ezt csak ő tudja. Azt meg én tudom, hogy egy ilyen embert, főként egy ilyen köztársasági elnököt tisztelni nem lehet, sem egyenruhásnak, sem egyenruha nélküli polgárnak.
Az persze érdekelne, hogy a honvéd vezérkarfőnök, aki neve előtt ott szerepel a doktor, mit szól mindehhez?

2. Önállósítja magát a TEK
Aki figyelte eddig megszólalásaimat, az pontosan tudja, milyen véleménnyel vagyok a TEK- ről, mint jelenségről, főleg pedig annak néhány „elszánt” vezetőjéről.
Néhány remekbe szabott vezetői mondat közül a kedvencem: "Aki a TEK-et indokolatlanul támadja és besározza, az Magyarországot és a magyarok biztonságát befolyásolja.” (forrás: klubradio.hu, 2012. március 12.) Az indokoltságot pedig mindig a TEK határozza meg.
Hanem, most hétvégén aztán újra támadásba lendült a TEK PR:
„A valóságtól és a józan észtől is elrugaszkodottnak” tartják, ezért ismételten és nyomatékosan cáfolják a népszava.hu internetes portál állítását, amely szerint “a TEK szakemberei irányítják a köztársasági elnök lépéseit”, “hermetikus elzárását a TEK főigazgatója rendelte el”. (forrás: www.nepszava.hu, 2012. március 31.)

Ebben a nyilatkozatban nem a tartalom a tragikus, hanem a TEK immár, mint valami önálló rendőrség MTI-nyilatkozatokat ad ki. Pintér belügyminiszter pedig szereti kezébe tartani a dolgokat, de a TEK és főleg annak vezetője a fejére nőtt. Ez baj! Miniszter úr! Figyeljen jobban az Orbán-seregre, mert legközelebb nem a Népszava és a DK lesz MTI nyilatkozatuk tárgya, hanem ÖN!

3. MSZP önmarcangolás
Most arról nem írnék, hogy mit gondolok arról, hogy az MSZP megtagadta saját 2002 és 2010 közötti kormányzását. Inkább azt tartottam tragikusnak, hogy a kongresszuson a pártelnök, akinek megválasztásához gratulálok, úgy beszélt a rendőri vezetők 2006 őszi hibáiról, és egyes rendőrök jogsértéseiről, hogy közben nem tette világossá, hogy csőcselék foglalta el a pesti utcákat, akiket a mai hatalom rehabilitál, míg a 2006-os rendőröket pedig kiátkozzák.
Soha nem mondtuk, hogy nem voltak 2006-ban hibák, de az az üldözés, amit a 2006-os rendőröknek ma át kell élniük, a legaljasabb politikai tett.

Ahogy írtam az elején, holnaptól Koszovóban leszek 3 napig. Az előadásom kész. A csomagom is lassan összeáll. Csak azt nem tudom, hogy mit mondok majd S.P. ügyéről.
Mert kérdezni fognak róla, az biztos. És aki azt hiszi, hogy az ügy csak a magyar értelmiséget érdekli, annak javaslom, hogy menjen be bármelyik üzletbe, és hallani fogja, az emberek beszélnek az ügyről. És ezek a beszélgetések nem éppen felemelőek…

3 komment

Címkék: rendőrség kormány köztársaság

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr394354690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2012.04.02. 10:19:42

Azért egy olyan ember, aki anno ezerrel kiállt a táncoslábú maradása mellett (meg gondolom korábban D209 maradása mellett is), és még most is Fletó bűvkörében van ne nagyon bírálja SP-t...

Kis olvasnivaló
mandiner.blog.hu/2012/04/01/a_nagy_gyurcsany_schmitt_lemondasi_matrix

SP gáz, de a ballib még gázabb.

Vadai Ágnes 2012.04.04. 20:10:23

@==T==: SP lopott, és bizonygatta, hogy nem.

czjanos 2012.04.10. 20:46:03

Schmitt Pál annyiszor volt fenn ( a hatalom színétől függetlenül), hogy megismerje: milyen lent lenni. Nagyon lent.
süti beállítások módosítása