HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

MARGARET THATCHERNEK IGAZA VOLT…

2012.04.10. 10:31 Vadai Ágnes

Amikor elindítottunk az Egyenruhás polgár blogot, azt hittem, hogy a blogon és azon kívül elindul egy élénk, ám valós vita arról, hogy a Magyar Köztársaságban milyen sorsot is szánunk azoknak, akik arra esküsznek fel, hogy ha kell éltük kockáztatása vagy életük árán is megvédik a hazát, és vele mindazokat az értékeket, ami fontos nekünk, mint szabadság, jogállam, szolidaritás. Azt hittem, hogy elkezdődik a társadalmi vita 2006-ról, az Országgyűlés 2/3-a által megbüntetett és csalónak nevezett rendőrökről. Azt hittem, hogy érdemi párbeszéd lesz a Magyar Honvédség jelenlegi sanyarú sorsáról. Joggal hittem, hogy a tűzoltók és a BV-sek ügye is fontos lesz sokaknak.

Az nem zavaró, ha néha a kommentelők közé befut egy-egy elvakult tollforgató, mert vele egy darabig elvitatkozunk, de legalább normális hangnemben megy az ügy.

A „Koszovó előtt, egy tragikus hét után” címet viselő bejegyzésemet aktuálpolitika ihlette. Szóltam benne a köztársasági elnökről, a TEK-ről és az MSZP kongresszusról. A bejegyzésemet átvette a Mandiner blog. Amikor hazaértem Koszovóból, beleolvastam a kommentekbe. Az a fajta szakmai vita, ami igazán kellene ebben az országban, na, az nem volt. Személyemet becsmérlő, a kinézetemre megjegyzést tevő kommentek, persze álnéven, na, az volt.
Ha jól emlékszem egyszer Margaret Thatcher azt mondta, hogy mindig örülök, ha a személyemet kritizálják, mert ez azt jelenti, hogy a politikámban nem találnak kivetnivalót.
Tehát örülhetnék is. De mégsem volt bennem öröm. Sokkal inkább elgondolkodtam azon, hogy mi a válasz a sokak által feltett kérdésre: Mikor lesz Magyarországon nyugalom?
Az egyik válasz egészen biztosan az, majd akkor, ha egy DK-s politikus által írt, és egy jobboldali weboldal által átvett blogbejegyzésre az ott írogatók válasza nem az lesz, hogy nyíltan vagy burkoltan lekurvázzák a politikust, hanem hogy vitatkoznak vele. Érvekkel.
Mert az egyenruhások ennél többet érdemelnek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr974375339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2012.04.10. 19:50:33

Kedves Vadai Ágnes! Kezdettől fogva kísértem figyelemmel ( és írogattam is néha) a blogját, amitől sokkal többet remélt, mint amennyi megvalósult belőle. Néhány nyugdíjas (köszönet nekünk), akiknek nincs- vagy alig van veszíteni valója, egy kakukktojás (embrionális állapotban), de pont azok nem nyilatkoztak meg, akiknek szánta ezt a blogot. Ne adja fel! Az egzisztenciális félelem olyan szájzár az egyenruhásokra, amit nagyon nehéz kinyitni. Még akkor is, ha sok minden fáj nekik a majd két éve tartó "kezeléstől". Az egyenruhások is egyenjogú választó polgárok. A fülke magánya a szájzárat is megnyitja. Ki kell várni, de addig is el kell látni információval őket minden fontos eseményről.
Üdv: czjanos

Vadai Ágnes 2012.04.11. 07:34:01

@czjanos: Kedves János! Én soha nem adom fel. Ha az egyenruhások nem is írnak, azért tudom, hogy sokan olvassák a bejegyzéseket.
süti beállítások módosítása