HTML

Egyenruhás polgár

Vadai Ágnes és barátai blogja

Friss topikok

  • : A kedvenc részem, hogy majd mi felszámoljuk! ki az a 1,3 %-os pártotok? Hát az komoly erő! És arró... (2012.12.31. 17:46) A HÁZŐRÖK
  • sajtospajor (törölt): Kedves ágnes így viselkedik egy demokrata: www.youtube.com/watch?v=grPq-RSNeuU Nem akarom a náci-n... (2012.12.07. 16:52) ADÓSSÁGOM A 2006-OS ŐSZI ESEMÉNYEK MIATT
  • pánpéter: @Evezős: jaja, sikeres volt. :)) fogoytt 2 kilót vagy miért volt sikeres? :) röhögésen kívül nagy... (2012.09.25. 13:22) A TEK-ESEK VÉDELMÉBEN….
  • vityakiraly: Amennyiben a TEK hozzáértő, bizonyosan az ide felkerülő hozzászólásokat is figyelemmel kísérik. Ha... (2012.09.02. 00:33) SZÓLJON MÁR VALAKI HAJDU JÁNOSNAK….
  • FIROBE: Néha az az érzésem, hogy az állam részéről a pancserok, lúzerek, amatőrök (és ez még dicséret is) ... (2012.06.20. 17:08) AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL… II.

AZ UD ZRT. ESETE ADÓFORINTJAINKKAL…

2012.04.28. 13:15 Vadai Ágnes

Négy évvel ezelőtt indult az UD Zrt. ügy. Világosan látható volt, hogy kik követtek el súlyos törvénysértést az ügyben. Nem volt persze meglepetés, hogy az egész sztoriban végül Szilvásy György, Tóth Károly, Dávid Ibolya és Herényi Károly lett a gyanúsított. A vád ellenük az volt, hogy nyilvánosságra hoztak fideszes képviselők és az UD Zrt. munkatársai közötti beszélgetéseket. A bíróság a minap első fokon felmentette őket, és az elhangzott indoklásban világossá tette, hogy az eljáró ügyészség elfogult volt, az ügyészség tanúinak meg nem lehet hinni.

Itt és most nem az esetről magáról, hanem inkább a kevesebbet megjelenő szereplőkről írnék.
Én olvastam az Alkotmányvédelmi Hivatalban a nekem megmutatott UD Zrt. aktát. Mivel köt a titoktartás, csak annyit, hogy mocskos egy ügy, ahol az UD-s célpontok között ott volt – többek között - Gyurcsány Ferenc is.

Nézzük inkább a kevesebbet megjelenő szereplőket az ügyben:

1. Simicskó István, a Nemzetbiztonsági bizottság akkori elnöke, a HM jelenlegi államtitkára
Az a tény, hogy Tóth Károly, mint a Nemzetbiztonsági bizottság alelnöke került a vádlottak padjára, annak az eredménye, hogy akkoriban a bizottság fideszes tagjai egyszerűen nem vettek részt a bizottság munkájában, nem jelentek meg az üléseken. A bizottsági tagságért járó fizetést pedig – információim szerint – felvették.

A bizottság néhány akkori fideszes tagja:

Dr. Hende Csaba - 2009.04.27. - 2010.05.13., jelenleg honvédelmi miniszter

Kövér László - 2006.05.30. - 2010.05.13., házelnök, jelenleg a az ideiglenes köztársasági elnöki posztot tölti be

Lezsák Sándor - 2006.05.30. - 2010.05.13., az Országgyűlés alelnöke, jelenleg az Országgyűlés elnökének jogait ideiglenesen gyakorló alelnök, aki aktívan megakadályozta a DK frakció megalakulását.

2. Bakondi György, az UD Zrt. korábbi jogi képviselője
Az említett úr ügyvédként még 2010 elején jelentette be idézem a népszava.hu-n megjelenteket: „a céget és vezetőit személyiségi jogi sérelem érte és ez az üzleti életben való boldogulásukat hátráltatta, a cég két vezetője, Tóth János és Horváth József személyiségi jogi pereket indított, napi- és hetilapok, valamint kiadók, illetve Laborc Sándor volt NBH-főigazgató, Szilvásy György volt titokminiszter és Dávid Ibolya, az MDF akkori elnöke ellen.”
Bakondi György jelenleg az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, altábornagy. Előléptetés a kormányváltás után.

3. Horváth József, az UD Zrt. korábbi vezetője
Jelenleg a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatok főigazgató-helyettese. Előléptetve a kormányváltás után.

4. A többiek, akik ismertebbek:
Almássy Kornél, az MDF volt országgyűlési képviselője, Dávid Ibolya korábbi kihívója, jelenleg Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója
Stumf István, a Századvég korábbi elnöke, az UD Zrt. ügy egyik tanúja. Jelenleg alkotmánybíró, megválasztás a kormányváltást követően.
Giró-Szász András, a Századvég korábbi ügyvezető igazgatója. az UD Zrt. ügy egyik tanúja. Jelenleg kormányszóvivő, felkérése a kormányváltás után.
Századvég, a kormányváltást követően milliárd forintos megrendelést kapott az Orbán-kormánytól és hűbéreseitől.
Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, az UD Zrt. ügy egyik tanúja.
Futó Barnabás, az UD Zrt. és Almássy Kornál ügyvédje. Őt bízta meg a HM Zrínyi Média Kft., hogy ügyvezetőjét, Gubcsi Lajost ért sérelmek miatt indítson pert.

A végére pedig a kis színes: Aznap, amikor Szilvásyt, Tóthot, Dávidot és Herényit első fokon felmentették, megjelent a hír, hogy megegyezett az UD Zrt. és az állam abban a személyiségi jogi perben, ahol az UD Zrt. csaknem 1,8 milliárd forintot követelt. A megállapodás még nem nyilvános.

Sok pénzt kap az UD Zrt., a kevésbé ismert szereplői az ügynek mind jól jártak, a felmentett politikusokat pedig megbélyegezték.

Egy kérdés marad:

Milyen szolgálatot tettek és tesznek jelenleg is ennek az ügynek a kevésbé ismert szereplői az Orbán-kormánynak, és mennyibe kerül ez majd még nekünk, adófizetőknek?

2 komment · 1 trackback

Címkék: kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenruhaspolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr514477955

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az UD Zrt. esete adóforintjainkkal... 2012.04.29. 07:24:01

Mivel köt a titoktartás, csak annyit, hogy mocskos egy ügy, ahol az UD-s célpontok között ott volt – többek között - Gyurcsány Ferenc is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bamophiza 2012.04.28. 16:57:29

Kedves Ágnes! A kiindulási alap a hatalomhoz való viszony, valamint a politikai uralom - mint fogalom - értelmezése. Ebben az országban akárkiről legyen szó, mindenki mindent képes megtenni a hatalomért, uralomért, egyszóval a befolyásért. Az UD-s ügy nem egyszerűen mocskos, hanem ráirányítja a figyelmet kis hazánk leginkább szembetűnő demokratikus deficitjére, amellyel sem a mostani kormányoldal, sem pedig a jelenlegi ellenzék egy része nem tud mit kezdeni. Azt kellene szem előtt tartani, hogy a fent nevezett személyeknek fontos a jelenlegi pozíciójuk, és ennek megtartása érdekében mindent elkövetnek. Rövidebben: nem a név a lényeg, hanem a személyiség, az egyéniség, mind az egyik, mind pedig a másik oldalon. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy az ellenfél legyőzéséhez sajátos politikai stratégiák alkalmazása szükséges, ami először a politikai kommunikáció más minőségeit jelenti, és még sok minden mást is, amiről e helyütt - a komment terjedelmi behatároltsága miatt - nem lehet most több szót ejteni. Más szemszögből viszont ez az ügy is csak egy újabb csontváz, mely már nem szedhető elő a szekrényből, viszont meg lehet próbálni a "sajnálatos esetet" egy merőben új megvilágításba helyezni; bízom benne, hogy sikerül. Jó munkát: bamophiza.

tetovaoda 2012.04.28. 18:30:34

Ebben az egész katyvaszban talán az a legmocskosabb, hogy Horváth József, az UD Zrt. korábbi vezetője, aki jelenleg a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatok főigazgató-helyettese, a rendszerváltás előtt rendőr vezérőrnagyi rangban a belső reakció elleni elhárítás csoport főnöke volt a pártállami III/III-nál, majd nem mellesleg az első Orbán kormány idején is magas rangú vezetőjévé nevezték ki a nemzetbiztonsági szolgálatnak.
süti beállítások módosítása